banner392

Rusya IŞİD'i Hazar Denizi'ndeki gemileriyle vurdu:

RT'nin haberine göre Hazar Denizi'nde İran'a yakın 4 Rus savaş gemisi, 26 füze atarak Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu. Füzelerin bütün hedeflere isabet ettikleri bildirilirken, saldırının İran ve Irak'ın işbirliğiyle yapıldığı söyleniyor.

İŞTE O VURMA ANINDAN CANLI GÖRÜNTÜLER

Geçmişte Rus gemilerinin Suriye'ye uçak taşınması için önemli olduğu, ancak gemilerin ilk kez bu tür bir saldırı yaptığı bildiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dediğini yaparak, Suriye’yi cehenneme çeviren, 8 milyon insanı sersefil olmasına neden olanların başında gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın desteklediği örgütler için cehenneme çevirmeye başladı. Rusya, devşirme, paralı radikal dinci terör örgütlerini tam bin 500 kilometre uzaktan füzeyle vururken Suriye Ordusu da dört koldan saldırı başlattı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus donanmasının Suriye'deki IŞİD hedeflerine füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı. Putin'e Suriye'deki operasyonlar hakkında rapor veren Şoygu, saldırıların Hazar Denizi'ndeki dört Rus gemisinden gerçekleştirildiğini ve IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığı bilgisini aktardı.

Denizden bu sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, "Füzeler hedeflerine ulaşmadan önce 1.500 km yol aldı. Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi" dedi.

“TOPLAM 112 IŞİD HEDEFİ VURULDU”

Suriye Haber Ajansı (SANA) füzelerin, AKP iktidarının desteklediği terör örgütlerinin hakim olduğu Hama, İdlib, Halep ile IŞİD’in başkenti Rakka’daki hedefleri vurduğunu bildirken, Şoygu, Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu belirterek, "Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor" dedi.

Şoygu, Rusya'nın sekizinci gününe giren saldırıları boyunca IŞİD'e ait 19 komuta merkezi, 12 mühimmat deposu, 71 zırhlı araç, patlayıcı yapımında kullanılan 6 fabrika ve atölyenin imha edildiğini söyledi.

“ABD İLE KOORDİNASYONA HAZIRIZ”

Rusya'nın Suriye'de ABD ile de koordinasyon kurmaya hazır olduğunu ifade eden Şoygu, ABD Savunma Bakanlığı'ndan gelen koordinasyon teklifini incelediklerini ve bu teklifi kabul etmeye hazır olduklarını anlattı: "Karşılıklı destek olamadan bu problemi büyük ihtimalle çözemeyeceğiz."

“TÜRK TARAFIYLA İLETİŞİM KURDUK”

Bu arada, Suriye’nin füze savunma sisteminin bugün radarlarını kilitleyerek Türk jetlerini taciz ettiği açıklanırken Şoygu,“Türkiye sınırında görülen sorunların çözümü için Türk tarafıyla iletişim kurduklarını” söyledi. Şoygu, Türkiye'nin hava sahasının yeniden ihlal edilmesinin önlenmesi için Türkiye ile doğrudan bir iletişim sağladıklarını belirtti.

32 TANK YOK EDİLDİ

Öte yandan, Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rus bombardıman uçaklarının Suriye'nin Halep kenti yakınlarında IŞİD'e ait zırhlı araç konvoyunu vurduğu açıkladı. Hava saldırısının, 4 Ekim Pazar günü gerçekleştiğini bildiren Kartapolov, "Konvoyda, daha önce Irak ve Suriye ordusunun elinden alınan ve militanlar tarafından Halep kentinde kullanılması planlanan tanklar dahil 32 zırhlı araç vardı" dedi.

Rus savaş uçaklarının hava operasyonlarında İdlib ve Humus bölgelerinde teröristlere ait zırhlı araçların vurulduğu da bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov,"İdlib'deki hedefe yönelik 6 vuruş yapıldı. Saldırı sonucu militanlara ait zırhlı araçlar tamamen yok edildi" diye belirtti.

Bu arada, Habertürk’ün haberine göre; Suriye ordusu da Rusya’nın hava operasyonlarına paralel olarak İdlib ve Hama bölgesindeki örgütlere karşı dört koldan operasyon başlattı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 21:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER