banner392

Paris'te peş peşe terör saldırıları yapıldı

Reuters'un geçtiği son dakika haberine göre; Paris'te 4 ayrı saldırı meydana geldi. Paris'te stadyum yakınındaki barda 2 patlama oldu. Bir restorana ise uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırılarda ilk gelen bilgilere göre en az 60 kişi öldü...

Paris'te peş peşe terör saldırıları yapıldı

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda  iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti.

Saint Michel metrsounda meydana gelen başka bir patlama da paniğe neden oldu.

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana  dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü  ve yaralı olduğu bildirildi.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda  11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi.  Fransız haber kanalı iTele'ye göre konser salonunda ateş açan iki kişi halen  polis tarafından aranıyor.

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde  Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında  da iki patlama duyulduğu bildirildi. Fransız basınında yer alan ilk bilgilere  göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri  tarafından stattan uzaklaştırıldı.  

STATTA BÜYÜK PANİK

Paris'te patlamalar meydana geldiği sırada Fransa ile Almanya milli takımları arasındaki hazırlık maçının devam ettiği ve maç bitiminde taraftarların stattan ayrılmalarına izin verilmediği bildirildi.  Fransız oyuncular koridorlarda gelişmeleri takip ederken, taraftarlar ise saha ortasında bekliyor.

Patlamalarla ilgili bir iddiada saldırganlardan birinin üstündeki bombalarla stada girmeye çalıştığı ancak güvenliği aşamayan saldırganın üstündeki bombaları stat yakınında patlattığı iddia ediliyor.

SİLAH SESLERİ GELİYOR

Louvre Müzesi yakınlarındaki Les Halles'de silah seslerinin geldiği bildiriliyor. 
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 02:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER