banner392

Burcu ile Burak’ın düğünleri Kadıköy'den ses getirdi.

Pamukova Kadıköy mahallesi muhtarı İsmail ve Rafiye Yılmaz'ın biricik kızları Burcu elendi. Burcu’nun düğün törenin bir bölümünün köyde olması Kadıköy de 40 yıldır olmayan düğün yapmama geleneğini bitirdi.

Pamukova’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Kedıköy mahalalesinde yaşanan göç yüzünden köyün büyük bir bölümünün Pamukova da yaşaması ve bazıların sadece köye yazları gelmesi sonucu evlilik çağına gelen gençlerin de düğün geleneklerini sürekli ikamet ettikleri yerlerde (Pamukova ve başka yerler) yapmaları sonucu köylülerin söylediklerine göre tam 40 yıldır köyde hiçbir düğün yapılmıyordu. “Kadköy Kadıküy olalı Köyümüzde 40 yıldır düğün görmedik” diyen vatandaşlar Burcu ve Burak ın düğün törenlerinin Kına gecesinin mahallede yapılması sevinçle karşılaılar.

Yaklaşık 1 yıl önce nişanlanan ve evliliğe adım atam Burcu ile Burak Cumartesi günü akşam Kadıköy mahallesinde kına gecelerini yaptılar. Kadıköy a Mahallesi muhtarı İsmail Yılmaz biricik kizlarının isteği olan doğdukları köyde kına gecesi isteğini yerine getirdiler. Gerek muhtarın çevreleri, gerek köylüleri olsun bu günde onları yalnız bırakmadılar.

Kadıköy de böylece 40 önce yapılan en son düğünden sonra güzel bir eğlenceye tanıklık etti.

Köy gençleri gelin ve damatı gece boyunca oynattılar ve köyde herkes gönlünce eğlendi.

Düğünün diğer kısmı ise Pamukova Kültür Salonunda oldu. Pazar günkü düğün bölümünde ise kültür salonu doldu taştı.

Geline ve damata yakınları dostları takılar taktılar. Dünürler ise yeni evlenen çocuklarına altınlar ve paralar taktılar.

Burcu ve Burak evlendiler ve bizde Pamukovahaber.com olarak yeni evlenen gençlere ömür boyu mutluluklar diliyoruz.




 









 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER