banner392

Selanik Türkler’i bekliyor, turizmciler 10 yıllık vize istiyor

Selanik’in en iyi otellerinden biri olan The Mediterranean Palace Genel Müdürü Yannis Aslanis, son yıllarda Türkiye’den Selanik’e gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını belirterek, bu ziyaretlerin gelişeceğini söyledi.

Selanik Türkler’i bekliyor, turizmciler 10 yıllık vize istiyor

Türkiye’den gelenleri mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Aslanis, “Bize kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledikleri zaman çok mutlu oluyoruz” dedi.

Selanik yıllar boyunca Atatürk’ün doğduğu kent olmanın ötesine geçemedi Türkler için… Oysa özellikle 20 milyonluk İstanbul’a 500 km mesafedeki Selanik başlı başına bir tatil fırsatı sunuyor…

Selaniğin en önemli yanı İstanbul’a Ankara kadar mesafede olması. Uçakla ya da karayoluyla rahatlıkla seyahat edilebilecek bir lokasyon olan Selanik Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri; tanrıların dağı olarak bilinen Olimpos dağı ve Halkidiki yarımadasıyla birlikte her mevsim için cazip seçenekler sunuyor. Selanik merkezinde yer alan ve kentin en köklü otellerinden birisi olan

TheMediterraneanPalace Genel Müdürü Yannis Aslanis, Selaniğe dünyanın pek çok yerinden ziyaretçinin geldiğini; Balkanlar ve Rusya’dan gelenlerin ağırlıkta olduğunu söylüyor. Makedonya’nın tarihte Büyük İskender ve Mustafa Kemal Atatürk gibi iki büyük devlet adamını dünyaya kazandırdığının altını çizen Aslanis, Selaniğe her geçen yıl daha çok Türk gelmeye başladığını ve bunun da büyük memnuniyet yarattığını söylüyor. Türkler’e Selanik’te neleri sevdiklerini sorduklarını belirten Aslanis aldıkları yanıtları şöyle özetliyor.

“Türkler de bizim gibi damak tadına düşkünler. Ortak mutfaktan dolayı hem yemek isimleri hem de lezzetlerine yabancılık çekmediklerini söylüyorlar. Yunanistan’daki misafirperverlikten çok etkilendiklerini söylüyorlar. Farklı dillerde söylense de çalan müziğin de ortak olması yine yabancılık çekmedikleri bir konu. Tarihi yerleri ve sanat eserlerini sevenler için Selanik çok keyifli bir kent. Selanik çevresindeki Olimpos dağı ve Halkidiki gibi lokasyonlar da kenti Türkler için cazip kılıyor. Ve tabi Atatürk… Sadece Türkler’in lideri gibi görünse de tüm dünyada saygınlık uyandıran bir devlet adamı… Onun doğduğu evi sadece Türkler ziyaret etmiyor, herkes için değerli bir anı…”

Her geçen yıl daha çok ziyaretçinin Türkiye’den geldiğini belirten Aslanis’e göre aslında çok daha fazla sayıda insan gelebilir, ancak AB ve onun katı vize uygulaması nedeniyle Türkler için Yunanistan’a gelmek hem zor hem de daha masraflı oluyor. Aslanis bu nedenle Yunanistan’ın da ABD gibi tek seferde 10 yıla varan vize vererek Türkler için kapıları daha kolay açılır hale getirmesinin herkesin yararına olduğunu söyledi.

 

Haber: Tanyel Yılmaz 
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 00:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER