banner392

Projesi Olan Derneklere İçişleri Bakanlığından 150 bin tl ye Kadar Destek Sözü

İçişleri Bakanlığı Denetçileri tarafından Sakarya valiliğinde düzenlenen eğitim seminerinde PRODES projeleri anlatıldı. Toplantıya 200 dolayında dernek yöneticisi katıldı.

Projesi Olan Derneklere İçişleri Bakanlığından 150 bin tl ye Kadar Destek Sözü

Pazartesi günü Valilik Kampüsü 4. Nolu Toplantı Salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak Bakanlık Dernekler Temsilcileri Ramazan Karaoğlu, Mustafa Timurdoğan, Murat Akpınar katıldılar.

 

Toplantı Açılış konuşmasını Sakarya Dernek Müdürü İsmail Gök yaptı. Gök Dernekçiliğin gönüllük esasına dayalı insan sayısını artırabilmek için yapılan gönüllü iş olduğunu belirtikten sonra derneklerin 2014 yılında daha etkin faaliyetler yürütebilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından etkin destekler yapılacağını söyledi. Gündemle ilgili bilgilendirmeyi ise Dernek denetçilerinin yapacağını söyledi ve katılımcılara yaptıkları gönüllü işlerden dolayıda teşekkür etti ve sözü denetçilere bıraktı.

 

Bakanlık tarafından görevlendirilen denetçiler ise sinevizyon eşliğinde derneklere yapılacak PRODES desteklerini anlattılar.

 

Bakanlık Dernekler Temsilcileri Ramazan Karaoğlu, Mustafa Timurdoğan, Murat Akpınar Derneklerin proje desteği alabilmeleri için öncelikle yapılacak projelerin kamu yaranına projeler olması gerektiğini vurguladılar.

 

Dernekler proje desteği kanun ve yasalarını da 501 sayılı dernek yasası kapsamındaki izin veren maddelerden örnekler vererek anlatan denetçiler.

 

Usule uygun şekilde yapılan projelere İçişleri Bakanlığı tarafından 5 bin ile 150 bin tl destek verileceğini söylediler.

 

Derneklerin artık bilgisayar üzerinden işlemlerini yapacağını anlatan denetçiler her derneğin mutlaka Derbis (Dernekler Bilgi İşlem Sistemi şifresi) almış olması gerektiğini söylediler.

 

Derbis şifresi ile dernekler.gov.tr adresinden girilerek her tür faaliyetlerin kayıtlarını işleyebilineceğini örnekleri ile gösteren Denetçiler; derneklerin yapmak istedikleri projeleri internet üzerinden nasıl doldurulacağına da uygulamalı şekilde gösterdiler.

 

İki bölümde verilen eğitim semineri arasında toplantıya katılan dernek yöneticilerine pasta ve çay ikramı yapıldı. Arada birçok dernek yöneticisi birbirleri ile sohbet etme fırsatı da bulmuş oldular.

 

Pamukova’dan Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Garip ile Pamukova Eskiyayla Köyü Rumeli Türkleri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz katıldı. Geyve den ise Yerel Kültür Derneği Başkanı Namık Cihan katıldı.

 

Toplantının ikinci bölümünde ise AB Desteklerinden bahsedildi. AB (Avrupa Birliği) tarafından da projelere önemli miktarda destek verileceği anlatıldı. AB tarafından olumlu bulunan projelere 20 milyon destek verileceği anlatıldı.

 

Toplantı sonunda derbis şifresini almamış dernek yöneticileri Sakarya Dernekler Müdürlüğüne giderek şifrelerini aldılar. Dernek şifresi alabilmek için Dernek Yönetimi tarafından alınan karardan sonra karar eki ile müracaat etmeleri gerekiyor. Dernekler artık tüm işlemlerini doğrudan bilgisayar üzerinden yapacaklar. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 00:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER