banner392

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü Sonunda okuma yazmaya geçti.

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü İlk Defa Okuma Yazma ile ilgili adeta seferberlik başlattı. Okuma-yazma seferberliği için ilçedeki emekli öğretmenler de görev verildi.

Dernek Okuma Yazma Kursu düzenledi Eskiyaylalılar derneği

Bu hafta Cuma Hutbesinde de Camilerde okuma kurslarına katılım için duyuru yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bu sene başlattığı kampanya ile başlatılan Okuma Yazma Kursları Pamukova’da da bundan sonra başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 01 Şubat 2018 Perşembe canlı yayında okuma yazma seferberliği başlatmış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir kampanya olur da bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi? Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımıza bu kampanyayla ilgili talimatları verdik. İmkanlarımızı da seferber ettik. 'Biz de bu seferberlikte varız' diyoruz." ifadesini kullanmışı.

ANCAK PAMUKOVA DA 2005 YILINDA AÇTIĞIMIZ OKUMA YAZMA KURSU O ZAMAN BAZI YETKİKİLER TARAINDAN İLGİ GÖRMEMİŞ VE TÖRENE KATILMAYAN BAZI DAVETLİ OLAN YETKİLİLER BİLE KATILMAMIŞLARDI.

2005 te ilk defa Pamukova da bir dernek olarak bizler Okuma bilmeyen büyüklerimiz, ya da örgün eğitiminden yararlanamamış insanlarımızı okumak için kurs düzenlemiştir.

Tamamen kendi imkan ve çabalarımızla gerçekleştirdiğimiz (kapı kapı dolaşarak) 20 kişilik okuma bilmeyen insanlarımızı bulup normal okul görevimiz dışında hafta sonu veya mesai saatleri sonunda okutarak onların görmeyen gözlerine ışık olmuştuk.

Tüm bu çabalar sonunda okumaya gecen genelde bayanlar okuma geçmiş ve onları bir törenle diplomalarına kavuşturmuştuk.

Tören tamamen Eskiyaylalılar Derneğinin yaptığı bir etkinlikti. Maddi ve manevi her türlü gederleri dernek karşılamış törene katılan halktan kişiler yanında O günün kaymakamı ve belediye başkanı, halk eğitim müdürü yanında vatandaşlar katılmışlar tören de TGR Televizyonu dahil birçok yazılı basın da haberler yaparak o günkü etkinliği sağır sultana duyurmuş ancak bazı yetkililere duyuramadığı için kursların devamı gelmemişti.

ŞİMDİ NE OLDU DA BİR ANDA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI.

Demek ki Cumhurbaşkanının dokunuşu etkili oldu. Bundan aklı başında  herkes mutluluk duyar. Nitekim bizlerde mutluluk duyuyoruz.

2004 YILLARINDA TÜRKİYE OKUMA YAZMA BİLMEYEN SAYISI NÜFUSUN YÜZDE 7 SİNİ OLUŞTURUYORDU.

2004 – 2005 Yıllarında genel nüfusumuz 60 milyonlarda falan olmalı. Yüzde 7 demek Pamukova nüfusu da o tarihlerde 18 binlerde falandı Demek oluyor ki Pamukova da 1800 kişi okuma bilmiyordu.

PAMUKOVA NASIL OKUMA YAZMA YA GEÇBELİR Dİ?

Bir eğitimci olarak benim bu konuda ön düşüncelerim vardı. 1999 Marmara Depreminde acı çekmiş bir ilin insanı olarak şunu iyi biliyordum ki ( o tarihlerde İstanbul / Pendik de görev yaptığım yıllardı) Kurduğumuz Tüm Sakaryalılar Derneği içinde öncelikle üyelerimizden okuma bilmeyenleri okutmak için gönüllü görev almıştım ve yaşlılara okuma-yazama kursu verebilmek içinde özel kursa katılıp sertifika almıştım.

İlk Deneyimim İstanbul Pendik de Tüm Sakaryalılar Derneğinde oldu. Daha sonra doğup büyüdüğüm memleketime kendi isteğimle geldim ve hayallerimi gerçekleştirmek için kolları sıvadım. İlk görev yerim Turgutlu köyünde sonra Merkez Cumhuriyet Okulu, Sonra Elbirlik İlköğretim Okulu, Sonra sürgün Kirazca İlk Öğretim Okulu, yeniden Elbirlik İlköğetim Okulu ve daha da yaşlanmadan emekli oldum.

Ancak yaptığım devlet görevlerim haricinde hiç unutmadığım Yaşlıları Okuma Yazma Kursu vardı.

İşte o kurstan sonra Hem de tam 13 yıl sonra şimdi okuma yazma kursları açılmış ve benim bir öğrencim demişti “ Öğretmenim okumayı öğrendiğim an ben dünya ya yeni geldiğimi hissettim. Senden Allah razı olsun. Bana sen göz oldu. “ demişti.

Benim hedefim Pamukova da hiç okuma bilmeyen bırakmayacak projemle Tüm Öğretmen arkadaşlarıma Halk Eğitim Müdürlüğü imkan destekleri ile herkesi okumaya geçirmek ve Bu olayı Tüm basın araçları ile Duyurmak sonuçta İlçemi eğitim düzeyi bir ileri ilçe olarak görebilmekti. Olmadı yapamadık. Yaptırmadılar,13 yıl boşa geçti. Umarım şimdiki başlangıç iyi olur ve geçen zamanları telafi edenler olur.

ŞİMDİ PAMUKOVA’DA DA BAŞLAYAN OKUMA YAZMA KURSLARI HAYIRLI OLSUN”

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 00:20

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER