banner392

İstanbul da görülmesi gereken yerlerden biri Miniatürk

İstanbul da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Beyoğlu Sütlüce Mahallesi İmrohor Caddesi üzerinde Haliç kenarında Minyatür Park görüp gezenleri tarihin derinliklerine götürüyor.

İstanbul da görülmesi gereken yerlerden biri Miniatürk

Eyüp semti karşısında masalsı bir ortam yaratan Miniatürk; Anadolu ve İstanbul coğrafyasından eserlerin yer aldığı iki ana bölüm. Birde “ Osmanlı Coğrafyasından seçilmiş Özele eserler” bölümünden oluşuyor.

Yapay bir göletin üzerinde yükselen 43 metre uzunluğundaki Boğaziçi köprüsün’den geçerken, kız kulesi.deniz araçları ve her türlü iki kıyıdaki eserler de izlenebiliyor.

Minyatür Çocuk Parkının da bulunduğu özel tasarımların Truva atı, Osmanlı kalesi, Labirent, Masal Ağacı ve trombolin gibi oyuncaklarla çocukların eğlendiği alanlarda mevcut.

Miniatürk parkında bulanan gerçek yapıtlar Otomobiller, uçaklar. Trenler, gemiler, yollar, havaalanları, köprüler, kervansaraylar, camiler, manastırlar, sinagoglar, yalılar, köşkler, insan figürleri 25 te/1 oranında küçültülerek bir araya getirilmiş. Böylece çok renkli bir masal diyarı meydana getirilmiş.












Sesli bilgilendirme; ziyaretçiler maketlerin yanında bulunan sesli bilgilendirme sistemiyle eserlerle ilgili bilgiyi dinleyebiliyor. Sistemde; Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça, Japonca, İspanyolca ve Farsça olmak üzere 9 farklı dilde anlatım seçeneği bulunuyor.

İŞTE SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ALINTILAR YAPTIĞIMIZ ESERLERDEN BİR BÖLÜM. 
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 02:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER