banner392

İsabalı da Pilav Etkinliği Yağmura Rağmen yapıldı.

Pamukova İsabalı mahallesinde geneleksel Hıdırellez Plavı Etkinliği yağan yağmura rağmen iptal edilmeden yapılabildi. 600 kg bulgur pilavı, 150 kg tavuk eti ile yapılan pilav yetmedi bile.

İsabalı da Pilav Etkinliği Yağmura Rağmen yapıldı.
 İsabalı pilavına başta mahalle muhtarları olmak üzere komşu mahallelerden Pamukova merkezden çok sayıda vatandaş katıldı.

Her sene açık alanda yapılan pilav yeme işi bu sene de yine köyün içinde açık alanda çayırlık alan tercih edildi. Ancak pilav dağıtımı başladığı anda da aralıklarla yağış olması ilginç görüntülere neden oldu.

Bazıları ellerinden pilav tepsileri ile ağaç altlarına tercih ederlerken, bazıları kullanılmayan binaların içlerini tercih ettiler. Bazıları ise oyuncak parkı altında kapalı bir alanda pilavlarını yediler.

Pilav dağıtanlar da ellerinde dolu tepsileri taşırken şemsiyelerle dolaştılar. Ağaç altında pilav yemeye çalışan baylara şemsiye tutan bayanlar da görüntülere takılırken, bazılara ise kapalı araçlarının içinden çıkmadan pilav yerlerken görüntülere takıldılar.

Bazı davetliler ise muhtarlık tarafından yapılan çadırda pilavlarını yediler.

Her yıl daha değişik etkinliklerle devam edilen. ( gençler arasındaki yarışmalar, oyunlar, güreşler vs gibi) etkinlikler yapılamadı.

Her şeye rağmen gelenksel Hıdırellez Pilavı etkinliğini gerçekleştirmede İsabalı halkının büyük katkısı ve desteği oldu.  Diyen Muhtar Ahmet Özer “ Pilav Etkinlikleri amacımız insanlarımızı bir araya getirmekti. Bu amaca ulaşmakta destek ve yardımlarından dolayı öncelikle İsabalı halkımıza teşekkür ediyor. Etkinliğimize katılan herkese en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Nice huzur ve mutluluk dolu nice pilavlar temenni ediyorum” dedi.

ETKİNLİKTEN GÖRÜNTÜLER için yazının üzerine tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 19:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER