banner392

Fedakarlık oyunu Pamukova da büyük ilgi gördü

Pamukova Anafen dershanesinin getirdiği. İstanbul Dünya Sahnesi Tiyatro Topluluğu tarafından oynanan FEDAKARLIK oyunu Pamukovalılar tarafından ilgiyle izlendi.

Fedakarlık oyunu Pamukova da büyük ilgi gördü
Pamukova Belediyesi Kültür salonunda dün akşam sergilenen FEDAKARLIK oyunu Yazarı: Mahmut Açıl, Yönetmen: Hilali Mahmutoğlu, Yardımcı yönetmen: Mehmet Sabri Arfatoğlu.
Oyuncular ise: İlhan İnan, Erkin Halçe, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Kemalettin Caymaz, Zafer Gültekin, Turgay Üzgün, Mehmet Çiçek, Ali Arslan
Işık: Kamil Demir, Genel Sanat yönetmeni ise: Hilali Mahmutoğu’ydu.
 
KONUSU:
Bir yurtta görev yapan müdür ve yardımcısının başından geçen olayların anlatıldığı “Fedakarlık” oyunu gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış.
Oyunda köy yerinden okumak için şehre gelen ve yurda verilen fakir öğrencilere sahip çıkılması gerektiği yurtta çalışan müdür ve müdür yardımcısının çabaları görülmekte.
OYUNDAN BİR BÖLÜM:
      “Köy yerinde yaşayıp lise okumak herkesin harcı değil. Hali vakti yerinde olanlar çocuklarını şehre gönderip kurtarıyor. Ben bunların hiçbirini yapamam. Oğluma sahip çıkmalısınız. Al yurda kardeşim şu masumu, kurtar onu! Allah hakkı için, Peygamber hakkı için al!..”
       “Öğrenciler ekmek bekliyor. Neydi bizim kararımız? Işığı yanan ilk evin kapısını çalıp derdimizi anlatacağız. Hem sonunu takdir edecek biz değiliz. Mademki zorluk bu kadar müthiş, mademki Hak yol üzereyiz, o halde durmayacağız. Çıkaracağız Yusuf’ları “GEL YUSUF'UM GEL… KUYUDAN ÇIKMA VAKTİ…” Şeklinde mesaj vererek bitti.
Oyunu sonunda oyuncular seyircileri selamladılar. Dershane yetkilileri katılımdan duydukları memnuniyeti belirttiler. Herkese teşekkür ettiler.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2011, 02:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
fedakar
fedakar - 13 yıl Önce

bir kadın ve sürekli içen bir adam kadın yuvası yıkılmasın diye yıllarca mücadele ediyor.sonunda mücadelesini kazanıyor.kocasıyla el ele verip işlerini büyütüyorlar.böyle kaç kadınımız vardır acaba.bu kadın mı zavallı yoksa içki içen bir adam boşan gitsin özgürlüğüme kavuşayım diyen kadın mı.yeni dünyada özgürlüğün adı tahammülsüzlük oldu.fedakarlık mücadele ister.bizim gibi maaşı olanyeterince parası olanlar bu olayları yaşamadan bileceklerini pek zannetmiyorum.sıkıntıya düşünce elimizden tutan birinin sıcaklığını hissedince anlarız.bir çoğumuzun çocuğu bol para sayesinde ne giyeceğini facede nasıl sörf edeceğini şaşırmış durumda yokluk bilmiyor onlar.peki ben bu hafta iki pantolon aldım üçüncüsünü alamayan arkadaşıma hediye edyim diyen kaç kişi vardır.ama bazıları yılda bir pantolon alabiliyor dolayısıyla giyemiyorlar yani bazılarına göre zavallı oluyorlar.kimbilir FEDAKARLIK kullanmadığımız eşyaları hediye etmektir.belkide vazgeçemediğimiz eşyalarımızdan ödün vermektir.

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Bakın hangi dersane tertiplediğini söylememe gerek yok.Zaten büyük şekirlere gelenleri kapan zihniyet.Sosyal devlet bu değil.
Sizin anlattiklarınız ortaçağda kaldı.
Hangi beklenti içinde oldukları bilinmekte.Katılıma bakmak gerek

abdurrahman var
abdurrahman var - 13 yıl Önce

katkılarından dolayı sponsorlara teşekkür ediyorum

mkc
mkc - 13 yıl Önce

böyle güzel konferansları daha görmek istiyoruz

SIRADAKİ HABER