banner392

Karapınar ile Eskiyayla köyü arasında bozuk yolda tuzaklara dikkat..!

Pamukova Karapınar ile Eskiyayla köyü arasında sözde asfalt yol diye kara yolarında gösterilen yol tuzaklarla dolu. Özelikle köye ilk gideceklerin Ağaççılar köyü altında ve Eskiyayla köyüne 1 km kala çamlıktaki tümseklere dikkat etmeleri lazım.

Karapınar ile Eskiyayla köyü arasında bozuk yolda tuzaklara dikkat..!

Her şeyin özelleşmesinden sonra bozulan yolları kaplama yapan özel firmaların yaptıkları yamalar yetkililer tarafından mutlaka denetlenmeli.

 

1999 Yılında asfalt yapılan ve daha sonraları yama üstüne yama yapılan Karapınar köyünden itibaren Eskiyayla köyü çıkışına kadar devam eden yaklaşık 20 km lik yolda çok sayıda bozuk olan yol sürücüleri illallah dedirtiyor.


 

GARİP OLAN; BUGÜNLERDE SEÇİM YATIRIMI OLARAK KÖYLERE GÖNDERİLEN PARKE TAŞLARI.

 

Köylerin altyapısı yapılmadan köylüye hizmet diye gönderilen parke taşları ise köylüler tarafından gariplikle karşılanıyor.

 

Yıllar öncesinden köylerini çamurdan korumak için imece usulü ile döşenen gerçek taşların sökülerek yerine beton parke taş döşenmeye çalışılması ise başka bir gariplik. Köylülerin oyunu alabilmek için yapılan parke taşı miktarı ise okuyanları şaşırtabilir. Topu topu 5 m2 alanı kaplayabilecek miktardaki beton parke taş, yerine keşke köylerin önce alt yapısı (kanalizasyon vb) yapılsa da hazır beton yada asfalt götürülse.

 

İşte Aağaççılar köyünde 50 m2 lik parke döşenmiş alan, Eskiyayla da köy içinde asfalt olması nedeni ile köyün dışına boş araziye dökülmüş beton parke taşlar yapılacak gönü bekliyorlar. 


Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 04:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER