banner392

Kara kış ormanlarda çok sayıda ağacı kökünden devirdi.

Bu sene etkili yoğun kar yağışı yüzünden Ormanlarda çok sayıda ağaç kökünden devrildi, ya da ortasından kırıldı. Ormanda büyük hasar var.

Kara kış ormanlarda çok sayıda ağacı kökünden devirdi.

Çok yıllar öncesi bu seneki kadar etkili geçtiği söylenen yoğun kar yağışlı geçen kış mevsimine tekrar geri döndük. Pamukova da geçen yıl çok hafif şekilde az yağışlı geçen kış mevsimi bu sene inadına çok etkili ve yoğun kar yağışlı geçti.

2014 yılının son ayında başlayan ve arka arkaya önce Sibirya’dan, daha sonra Balkanlardan gelen soğuk hava Tüm yurtta olduğu gibi Pamukova’da da etkili oldu. Pamukova’nın en yüksek yerlerinde kar kalınlığı 3 metrelere kadar çıktı. Hala bölgenin en yüksek yeri olan Kartepe de kar hala gitmiş değil. Pamukova bölgesinde ise Eskiyayla da hala kar var. Güneş görmeyen yerlerde yer yer 2 metre kalınlığında kar var.



Kış Eskiyayla’yı adeta vurup geçmiş, köyde birçok evin çatıları uçmuş, eğik olan arazilerde heyelanlar meydana gelmiş. Tarihinde hiç olmadık şekilde yollarda göçmeler meydana gelmiş. Pamukova ya gelen mühürpınar suyu patlamış borular yüzünden uzun süre ilçeye su verilememiş.

Birde Ağaççılar köyü ile Eskiyayla arasında kalan çam ormanları edeta kıyılmış. Ağaçlar üzerinde uzun süre kalan kar yüzünden devrilmiş, bazıları ise kırılmış. Kar ormanda çok tahrifat yapmış.

Daha bu gün görüntülerini çektiğimiz bölgeden bu kadar olumsuzluk üzerine birde olumlu görüntü ise karın kalktığı yerlerden kardelenler, çiğdemler çıkmış ve baharın müjdecisi olan bu çiçekler ise 2 metre yükseklikteki kar görüntüleri arasında iki mevsimi birden anlatırcasına arada adeta sırıtıyorlar.

İşte Pamukova da yükseklerdeki görüntüler böyle. 



Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 23:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mustafa koca
mustafa koca - 9 yıl Önce

habere giriş şekliniz çok yanlış. sanki kar felaket getirdi izlenimi vermişsiniz iki ay önce susuzluktan öleceğiz mahvolacağız dereler göller kurudu diye bağırıyordunuz noldu şimdi

SIRADAKİ HABER