banner392

İlkbahar Mantarları çıktı.

Pamukova'da ilkbahar da yetişen ve severek de yenilen mantarlar çıktılar. Havaların yağmurlu geçmesi toprağın nemli oluşu ilkbaharda çıkan mantarları canlandırdı. Mantarlar yüzeye çıktılar.

İlkbahar Mantarları çıktı.

Pamukova da bilinen mantarlardan olan ilkbahar mantarından Cincile ve Diken mantarları, mantar severler tarafından toplanarak mantar kavurması ve çeşitli yemekleri yapılarak tüketiliyor.

Yüksek yaylalarda çıkan ve özellikle geniş çayırların ortalarında daireler şeklinde kendilerine alan açan Cincile Mantarı toplu halde yaşıyorlar. Mantarların çıkma evrelerinde yeşil çimenlerin bir kısmında dairesel şekilde daha koyu bir renk oluşuyor. Koyu oluşmuş renkli alanın ve 5-10 m çaplarındakı dairelerin dış çızgileri boyunca 50 cm gibi genişlikte cincile mantarları el ele kol kola tutunan bir oyun oynayan yada bir birini koruyan topluluk şeklinde büyümeye başlıyorlar.

Cincile mantarları çok fazla büyümemekle birlikte sapları mantarın etli kısmınan 2-3 katı olabiliyor.

Cincile mantarları aynı zamanda koyunların ve hayvanlarında severek yedikleri besin türü. Koyunlar çayırlarda otlarken önlerine çıkan mantarları severek yiyorlar.

Pamukova'da çıkan Eskiyayla kabaklık çayırı üzerinde topladığımız ve ilk görüntülerin pamukovahaberle okuyucularımıza ulaştırdığımız Eskiyaylalılarında Cincile dedikleri bu mantarın kavurmasını da ilk defa internet sitelerinde sizlerle paylaşıyoruz.

.






İŞTE CİNCİLE MANTARI
Mantar kavurması yemeği: Bir kapta mantar ile soğanı belli bir miktarda ateş altında kavurarak elde edilen yemek çeşidi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2021, 21:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER