banner392

Çalıştıkları çiftliğin arabası ile çaldıkları hayvanlarla kayıplara karışılar

Eskiyayla Köyü Arpalık mevkiinde bir yıl önce kurulan, 200 büyükbaş (simentel cinsi) hayvan çiftliğinden 6 si sağılır inek, 8 i geçen seneki dana, 5 tanesi daha yeni yavru olan toplam 19 büyükbaş hayvan çalındı.

Çalıştıkları çiftliğin arabası ile çaldıkları hayvanlarla kayıplara karışılar

Pazartesi günü çiftlikten hayvanların çalındığını anlayan S.H.A olayı jandarmaya bildirdikten sonra olay yerinde inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri hayvanların çiftlikteki isuzu kamyonetle çalındığını tespit ettiler.

ORMAN YOLLARINDAN KAÇIRDILAR.

Gece saatlerinde çiftliğin arabası ile çaldıkları hayvanları köylü görmesin diye orman yollarından götürürken arabanın çamura saplanması sonucu, çiftliğin iş makinesini getirerek arabanın çıkarıldığı yapılan takipte görüldükten sonra, çiftlik çalışanlarından Rize ve Kastamonu’lu 2 kişinin de kayıplara karışması şüpheleri onların üzerine çevirdi.

Bir yıl önce köyün dışında büyük miktarda yer alan İstanbul’lu işadamı bir işadamı tarafından kurulan ve çiftliğin kuruluş aşamasında birçok kişinin çalıştığı ve köy için de önemli bir yatırım olarak görülen 200 büyükbaş hayvan çiftliğinde yaşanan bu olay köylü tarafından da üzüntü ile karşılandı.

Tarihi boyunca köyde yaşanmamış yeniliklere de destek veren çiftlik sahibi kurulan çiftlikte ilk defa yer altından su çıkarak köyde yer altı su olduğunu göstermiş, peşinden de köylüye verdiği maddi destekle köyünde içme suyunun çıkarılmasında destek olmuştu.


Köyün geleceğinde ise daha yüksek kalitede hayvan yetişmesinde örnek olan ve bölgede ilk olan, yurt dışından getirilmiş yabancı menşeli (simentel cinsi) hayvanlardan 19 tanesinin çalınması konusunda köylünün hiçbir şekilde parmağı olmayacağını söyleyen muhtar İsmail Camcı da olayı duyduktan sonra üzüntü duyduklarını söyledi.

Çiftlik sahibi ise yapanların cezasını çekeceğini söylerken, Çiftliğin yeni yöneticisi İskender Daban yerli işbirlikçileri de olabileceğini söyledi.

Pamukova Jandarması olayla ilgili inceleme ve takip başlattı.

İŞTE ÇİFTLİKTEN KURULUŞ İTİBARİ İLE İLK GÖRÜNTÜLER



 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 01:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER