banner392

SEDAŞ İle Kocaeli Üniversitesi Arasında İşbirliği

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) arasında teknoloji, proje, danışmanlık, eğitim, Ar-Ge, inovasyon işbirliklerini güçlendirmek amacıyla “İşbirliği iyi niyet anlaşması”imzalandı.

SEDAŞ İle Kocaeli Üniversitesi Arasında İşbirliği

ÖRNEK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KOÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve SEDAŞ, sanayi ile üniversite işbirliğine güzel bir örnek oluşturan işbirliği protokolüne imza attılar. SEDAŞ-KOÜ arasındaki “İşbirliği iyi niyet anlaşması” ile bilginin ekonomik bir faydaya dönüştürülmesi, yerli ve milli üretime katkı, eğitimde staj imkanları’nın geliştirilmesi ve akademisyenler ile sanayi danışmanlarının işbirliği, ulusal ve uluslararası proje destek programlarından faydalanılması, karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerinin yapılması hedefleniyor.

“SİNERJİ YARATACAK, FAYDA SAĞLAYACAK”

SEDAŞ-KOÜ arasındaki işbirliği protokolünü, KOÜ adına Bilimsel Faaliyetlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi adına da SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven imzaladı. Güven, “Bu işbirliği üniversite sanayi işbirliğiyle sinerji yaratılmasına güzel bir örnek olacak. Hedeflediğimiz amaçlara hizmet ederek, başta İlimize, öğrencilerimize, sektörümüz ve ülkemize fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı,” Üniversitemizin sanayi de her alanda paydaşları var. Enerji sektöründe de SEDAŞ en önemli paydaşlarımız içinde yer alıyor. SEDAŞ ile güzel projelere imza atacağız. Bu protokol bunun başlangıcı olacak.” dedi.

SEDAŞ VE KOÜ EKİBİ

İmza Töreni sırasında SEDAŞ ‘tan, SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven başkanlığında, Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı Faruk Bezci, Proje ve İş Geliştirme Sorumlusu Ayfer Özer, Proje ve İş Geliştirme Uzman Yardımcısı Elif Arslan, KOÜ’den de Doç. Dr. Ayşen Basa Arsoy, Prof. Dr. Engin Özdemir, Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Doç. Dr. Nuran Yörükerer ile KOÜ TTO’dan (Teknoloji Transfer Ofisinden) Dr. Ahmet Şen, Kıymet Eşiyok, Av. Ali Akbulut, Esra Oflaz katıldılar.

İŞBİRLİĞİNİN KAPSADIĞI KONULAR

İmza töreninde yapılan açıklamada İşbirliği iyi niyet anlaşmasının başlıca maddelerinin şu konuları kapsadığı belirtildi.

Tarafların birlikte yürüteceği bilimsel ve/veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları,

İşbirliği kapsamında yapılacak projelerin (Tübitak, TEYDEB ve AB projeleri) ulusal ve uluslararası proje destek programları ve fonlarından faydalandırılması hizmetleri,

Sanayici-proje-akademisyen eşleştirilmesi vb. faaliyetler,

Tarafların birlikte gerçekleştirecekleri ortak proje ve tezlerin çıktılarından oluşan makale ve bildiri çalışmaları,

Taraflar arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmalar,

Öğretim üyelerinin Firma ’ya yapacakları danışmanlık çalışmaları,

Kocaeli Üniversitesi’nin lisans öğrencilerinin stajlarını SEDAŞ ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar,

Taraflar arasında karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalar yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 21:30

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER