banner392

Sedaş Ekipleri, Kar Mesaisine Devam Ediyor.

Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde mücadele veriyor.

Sedaş Ekipleri, Kar Mesaisine Devam Ediyor.
 SEDAŞ 24 saat boyunca, 748 personeli, 260 ekibi, arızalar için tahsis edilen 215 aracıyla kesintisiz hizmet için alarm halinde enerjinin sürekliliğine odaklı çalışmalarını sürdürüyor. SEDAŞ oluşan kesintilere anında müdahale etmek üzere sahada kar mesaisine aralıksız devam ediyor. 

TEİAŞ İLETİM HATLARINDA ARIZALAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye genelini etkisi altına alan ve yüksek mevkiilerde kar fırtınası eşliğinde tipi şeklinde yağan kar ile özellikle, Marmara Bölgesi'nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ne  (TEİAŞ) ait iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerinde 29 Aralık saat 14.20'den itibaren elektrikte kesintiler yaşandığı bilgisini verdi. Gebze de TEİAŞ’a ait 4 trafo indirici merkez devre dışı kaldı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) bünyesindeki ekiplerin, hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahalede bulundukları kaydedilirken, SEDAŞ sahada oluşan arızaların tespiti ve giderilmesi için kar mesaisine ara vermeden çalışmalarını sürdürdü. SEDAŞ’ta “Ulusal Elektrik Şebekesi’nden yeteri kadar elektrik alınamadığı” hakkında web sayfasından açıklamada bulundu. SMS ile müşterileri bilgilendirdi. Yerel yönetimlerle işbirliği ve iletişim sağlanırken, AFAD Müdürlükleri ile de koordinasyon sağlandı.

 

KAR FIRTINASI

Marmara Bölgesi'nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve kar fırtınası özellikle yüksek mevkiilerde hasara yol açtı. Kar ve buz yükü şebekedeki iletkenlerin ve izolatörlerin zarar görmesine ve kesintilere neden oldu. Fırtına ve tipi şeklindeki kar yağışı arazida, SEDAŞ ekiplerini çalışma yapmakta zorlarken, arızalara müdahale için cansiperane bir şekilde özveriyle çalışan SEDAŞ ekipleri, zarar gören ekipmanları değiştirmek ve enerji vermek için soğuğa ve kara aldırmadan sahada ve direklerin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
 

Ekipler fırtınanın savurması nedeniyle sepetli hidrolik platformlu araçlarla elektrik hatlarına müdahale edemedikleri yerde merdivenlerle çalışma yaptılar. AFAD ile koordinasyon sağlayan ekipler AFAD tarafından görevlendirilen greyderin açtığı yolda ilerleyerek arızalara ulaştı.
 

20 BİN KİLOMETREKAREDE MÜCADELE

SEDAŞ yoğun kar yağışı için oluşturduğu kriz masasından ve SCADA kumanda merkezinden şebekede oluşan kesintileri an ve an izleyerek, sahadaki ekiplerle koordinasyon sağlanmaya çalışıldı.

 

Olumsuz hava şartlarına karşı Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de 45 ilçe 1441 köy olmak üzere, 20 bin kilometrekarelik görev alanında uzun süre öncesinde aldığı ve arttırdığı önlemleri, saha faaliyetlerinde ve destek birimlerinde görev alan toplamda 748 personeli, 260 ekibi, arızalar için tahsis edilen 215 aracıyla kesintisiz hizmet için alarm halinde enerjinin sürekliliğine odaklı çalışmalarını sürdürüyor.























Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER