banner392

SEDAŞ Ekipleri Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri ile Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 47 Belediye, 766 köy ve 1344 mahalle'de 1,6 milyon tüketiciye, 3,4 milyon nüfusa 1700 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti verirken, şebeke operasyon ekipleri tarafından aydınlatma çalışmaları da gece gündüz demeden tüm hızıyla devam ediyor.

SEDAŞ Ekipleri Gece Gündüz Demeden Çalışıyor
MEŞAKKATLİ TEHLİKELİ BİR İŞ

Elektrik dağıtımı gibi tehlike sınıfı yüksek olan bu iş kolundaki çalışanlar için gece gündüz fark etmiyor. SEDAŞ ekipleri gece yarısında herkesin uykuda olduğu saatlerde de karanlığı aydınlatmak için  mücadele veriyorlar. SEDAŞ şebeke operasyon görevlileri, yanmayan lamba ve armatürlerin   bakım ve onarım çalışmalarını büyük bir özveri ve  tüm hızıyla sürdürüyorlar.    

4 İLDE 400 BİN ARMATÜR

SEDAŞ’ın Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik şebekesinde yer alan 400 Bin aydınlatma direğindeki armatürlerin,  her gece devreye girmesi için gece gündüz demeden aydınlatma bakım çalışmaları; periyodik arızalı lamba tarama çalışmaları ve ihbarların değerlendirilmesi ile aralıksız sürdürülüyor. SEDAŞ Ekipleri tarafından tespit edilen arızalar yanında SEDAŞ Çağrı merkezine Alo 186 hattı üzerinden gelen ihbarlar da SEDAŞ Müşteri İlişkileri Yönetim Sisteminde kayıt altına alınarak titizlikle değerlendiriliyor.  

SEDAŞ ÖZEL ŞİRKET ANCAK KAMU HİZMETİ VERİYOR

Özel şirket statüsünde kamu hizmeti veren SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki elektrik müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi ve bu kapsamda yaptığı yatırımlarla teknolojiden de yararlanarak şebekeyi daha verimli yönetmeyi ve oluşan arızalara daha hızlı bir şekilde müdahale etmeyi hedefliyor. SEDAŞ Aydınlatma çalışmalarını da “Genel Aydınlatma Yönetmeliği” kapsamında sürdürüyor. Gündüz, aydınlatma şebekesinde kablo patlağı tespitlerini ve ek çalışmalarını tamamlayan SEDAŞ ekipleri, gece de lamba ve armatür arızalarını gideriyorlar.  

SEDAŞ PAYDAŞLARINI BİLGİLENDİRİYOR

SEDAŞ Dağıtım Direktörlüğü’ne bağlı İşletme Bakım Grup Müdürlüğü  trafikte gerekli güvenlik önlemlerini almak üzere İl Emniyet Müdürlüklerinde Trafik Uygulama ve Denetleme Müdürlükleri ile yazışmalar yaparak  bilgi veriyor ve gerekli izinleri de alıyor. 7/24 vardiyalı sistemde görev yapan ve elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştiren SEDAŞ ekipleri iş güvenliğine de büyük önem veriyorlar. Elektrik dağıtım faaliyetlerini, 4 ilde sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesinde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,3 milyar kWh’e ulaşıyor. 




Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 00:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER