banner392

SEDAŞ bayram, seçim ve üniversite sınavı için hazır

SEDAŞ Ramazan Bayramı’nda, seçim ve sınav günlerinde vatandaşa kaliteli enerji ulaştırabilmek için var gücüyle çalışacak. SEDAŞ aldığı önlemler kapsamında, Ekipleri ile arıza müdahaleleri için alarmda olacak.

SEDAŞ bayram, seçim ve üniversite sınavı için hazır

Ramazan Bayramı, 24 Hazirandaki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları (YKS) giriş sınavı boyunca tüketicilere kesintisiz ve kaliteli enerji akışı için gerekli tedbirleri aldı. SEDAŞ Ramazan Bayramı, seçim ve üniversiteye giriş sınavlarının haziran ayına denk gelmesi nedeniyle bu dönemlerdeki planlı kesintileri iptal etti. SEDAŞ, vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmesini hedeflerken, olası kesintilere anında müdahale etmek için araç, ekipman ve nöbetçi personelini alarm durumunda bekletecek. Nöbet listelerini hazırlayan SEDAŞ, Malzeme ambarlarında da nöbetçi elemanlar bulunduracak. SEDAŞ Alo 186 ve Çağrı Merkezine de vatandaşlar 7/24 ulaşabilecekler ve ihbar, bilgi talebinde bulunabilecekler.

SEDAŞ’tan 3,4 Milyon Nüfusa Bayram Enerjisi

Hizmet bölgeleri olan Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze de özellikle şebekeye gerçekleştirdiği yatırım miktarını artıran SEDAŞ, enerjinin kesintisiz olması için çalışmalarını da sürdürüyor. Bayramda hizmet bölgelerindeki nüfus artışını da dikkate alarak, elektrik kullanımının yoğun olabileceği yerleri belirleyen ekipler, herhangi bir enerji kesintisi olmaması için alarma geçti. Bölgesindeki 4 İlde toplam 3,4 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren SEDAŞ, havaların sıcaklığındaki artışla doğru orantılı bir şekilde artan elektrik talebinin kesintisiz karşılanması için gerekli önlemleri aldı. Şirket bu doğrultuda, periyodik bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirerek, Ramazan Bayramı’na hazırlandı. SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce Valilikleri İl Seçim Koordinasyon Merkezleri’nde olası enerji kesintilerine karşı müdahale için nöbetçi personel görevlendirecek, şebeke operasyon araçlarını alarm durumunda bekletecek ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) Birimleri ile de irtibat halinde olacak.

Huzurlu bir Bayram için SEDAŞ alarmda

Bayram süresince 7/24 çalışarak şebeke hizmetlerini sürdürecek olan SEDAŞ, Alo 186 Çağrı Merkezi ile 7 gün 24 saat taleplere yanıt verecek. SCADA Kumanda merkezinden şebekedeki elektriğin uzaktan izlenmesi ve gerektiğinde müdahale edilmesi için 24 saat boyunca vardiyalı çalışan SCADA şebeke yönetimi sorumluları tarafından oluşan arızalar hızla sahaya iletilecek.

Seçim ve Sınav günü de nöbetçi personel ve araçlar hazır bekletilecek

WFM ( Mobil İş Gücü Yönetimi) Merkezi de şebeke operasyonlarının yönetilmesinde sahadaki SEDAŞ şebeke operasyon ekiplerine sürekli destek verecekler. Türkiye’nin sayılı elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan SEDAŞ, 474 araç ve 1700 çalışanı ile hizmet veriyor. SEDAŞ, Bayram süresince, Seçim ve Sınav günü de 20 Bin kilometrekarelik yüzölçümü kapsayan görev alanında, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde 4 il 45 ilçe ve 766 köy ve 1344 mahallede Şebeke Operasyon Birimleri ile arızalara 24 saat sürekli ve anında müdahale etmek ve şebekede elektrik enerjisinin sürekliliğini sağlamak üzere vardiyalı ekipleri ve nöbetçi sorumlularla çalışmaya devam edecek. SEDAŞ, tüm planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını, Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 08:21

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER