banner392

SASKİ ye geçtikten sonra suyun birim fiyatı 1,2 tl den 2 tl çıktı.

Büyükşehir Yasasının uygulamaya geçmesi ile birlikte Pamukova da köyler dahil içme suyu SASKİ ye devredildi. Suyun tonu 1,2 tl den 2 tl ye çıktı.

SASKİ ye geçtikten sonra suyun birim fiyatı 1,2 tl den 2 tl çıktı.
 Pamukova da su sayaçlarının değişmesi ile birlikte ilk su tahsilatlarını ödemeye başlayan vatandaşlar şok oldular. Nisan ayında SASKİ ye ödenmesi gereken su ödemeleri Ocak, Şubat, Mart aylarının da SASKİ tarafından tahsil edilmesi ise fiyat farklarına yansıtıldı.

 

Olay nasıl oldu?

Daha önce Pamukova belediyesi tarafından içme suyunun fiyatları tahsil edilirken, Ocak, Şubat ve Mart aylarında ise belediye tarafından yazdırılmayan sayaçlar da biriken sarfiyatlar bu defa Nisan ayında SASKİ nin üzerine kaydedilmesi ile haksız şekilde 3 aylık su parası da SASKİ fiyatları üzerinden tahsil edilmeye başlandı.

 

3 aylık 1,2 tl den alınması gereken farkta haksız olarak SASKİ fiyatları ile ödenmeye başlanması haksız ve kanunsuz bir ödeme durumuna düştü. Pamukova da 7000 dolayında olan abone fazla para ödemek durumunda kaldı.

 

Bekletilen SASKİ ye geçiş sürecindeki biriken 5 aylık toplu para ödemesi sırasında faturaları yüksek gören vatandaşlar şaşkına döndüler. Su borçlarını ödemeye giden aboneler yüksek miktarlarda çıkan su paralarını görünce, bazıları borcunu ödemeden evine gitti.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 00:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
pamukovalı
pamukovalı - 10 yıl Önce

buldunuz sütlü koyun bol bol sağın

mustafa boyacı
mustafa boyacı - 10 yıl Önce

her sabah belediyenin höpörlerinden dinliyoruz sat 09 da cavat keseri allahın rahmet ve bereketi üzerimize olsun diye bir şye daha eklendi kazıklarda vatandaşa doğrulsun yüzde 51 oy aldı keşke yüzde yüz alsaydı kazıklar daha büyük olurdu hepte oy verenler bağırıyor inşallah daha beter olursunuz

pamukovalı
pamukovalı - 10 yıl Önce

ya bide park bahçe abonesi olanlar tonu 5 tl olarak ödüyor ha ne yapmak gerekkkkkkkkk

SIRADAKİ HABER