banner392

Paşalar Köyü ile Karapınar köyü yoluna atık boşaltan fabrikaya ceza kesildi.

11 Mayıs günü gece yarısı Paşalar köyü ile Karapınar köyü arasında yola atık boşaltan fabrikaya çevreyi kirletmekten dolayı 42.500 tl ceza kesildi. Ayrıca soruşturma başlatıldı.

Paşalar Köyü ile Karapınar köyü yoluna atık boşaltan fabrikaya ceza kesildi.

Pamukova da atık ayrıştırma fabrikası Biosun tarafından 11 Mayıs günü gece yarısı Paşalar köyü ile Karapınar köyü arasında yola kötü kokular barındıran atık dökmesi sonucu çevredekilerin şikayeti üzerine basına çıkan o geceki görüntülerden dolayı Çerve ve Şehircilik Bakanlığı olayı yerinde inceledi ve çevreyi kirletmekten dolaya ceza kesti.

 

Olaydan sonra atık atılan yerin yakınında bulunan tavuk çiftliği sahibi Mahmut Ekşi nin pis kokudan rahatsız oluyoruz buraya kim bu atıkları bırakıyor diye yaptığı şikayeti de dikkate alan çevre il müdürlüğü ekipleri yerinde yaptıkları inceleme ve tutanak sonucu atılan atıkların çevreyi kirletti ve insan sağlığına zarar vereceği kanısına vardılar.

 

Çevreye atılan atıkların Pamukova da Biosun tarafından atılmış olduğunun tespit edildiğin ve fabrika hakkında 42.232.00 tl çeza kesildiğini Mahmut Ekşi ye tebliğ edildi.

İşte Çerve ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mail yolu ile gönderilen bilgi mesajı şöyle:

 

Aynı Fabrika da daha önce de 6 işçi kötü kokudan etkilenerek hastaneye kaldırılmış hastane ve fabrika bir süre karantina ya alınmıştı.

 

İŞTE 11 MAYIS GÜNÜ ATILAN KÖTÜ KOKULU ATIKLAR İLE İLGİ HABERİMİZ (Habere tıkla) 
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 18:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
smdd
smdd - 10 yıl Önce

mahmut abi görsel bi kanıt yakalamış peki karapınar tarafına yayılan pis kokuyu biz nasıl kanıtlayabiliriz...?!

akp
akp - 10 yıl Önce

doğrumu öyle deyilmi evet evet evet

SIRADAKİ HABER