banner392

Pamukova da ki standart dışı okullar depreme hazır mı?

Marmara Depreminden sonra başta okullar olmak üzere kaymakamlık binasının yeniden yapıldığı halde bayındırlık tarafından hala teslim alınmış değil.

Pamukova da ki standart dışı okullar depreme hazır mı?
Yeni yapılan Elbirlik İlk Öğretim Okulu, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu, Fatmahanım İlk Öğretim Okulu bayındırlık tarafından neden teslim alınmıyor?
Belediye ye ait eski kaymakamlık binasının depreme karşı dayanıklı olup olmadığı ile ilgili valilik tarafından Sakarya Üniversitesinden inceleme istendiği halde aradan aylar geçmesine rağmen hala inceleme başlatılmadı. Aynı binada birde geçici olarak açılan Anadolu Öğretmen Lisesi diye okul kuruldu ve yeni öğretim yılında öğrenciler eğitim görecekler.
Pamukova Kaymakamlık binası yeni yapıldığı halde neden bayındırlık tarafından teslim alınmıyor?
17 Ağustos 1999 da Pamukova’nın en çok zarar gören bölgesinde kalan hastane ve hastane lojmanları, polis lojmanları hasar görüp yıkıldığı halde aynı bölgede kalan şimdiki İmam Hatip Lisesi ne kadar depreme dayanıklı?
Pamukova da yeni yapılan yap-sat’çı firmaların proje dışı fazla kat attıkları herkes tarafından biliniyor.
1999 Depremi üzerinden 13 yıl geçti. Depremde Geyve de yıkılan adliye lojmanlarında hakim ve savcılar kaldı, Pamukova ise depremi ucuz atlatıldı.
Gelecekte meydana gelecek depremlerde acaba Pamukova’nın bugünkü yapısının ne kadar dayanıklı olduğunu kim söyleyebilir.

 2 YIL ÖNCE YAZMIŞTIK. DEĞİŞEN BİŞEY YOK

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2012, 00:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER