banner392

Memurun yaz tatili Cumhurbaşkanlığı seçimine uyarlandı

Başbakanlık tarafından yayımlanan genelgeyle; memurun yaz tatili cumhurbaşkanı seçimine endekslendi.

Memurun yaz tatili Cumhurbaşkanlığı seçimine uyarlandı

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, memurların büyük bir bölümünün yaz tatili programlarını da etkileyecek. Başbakan Erdoğan’ın, imzasını taşıyan genelge ile memurların yaz tatili izinleri, cumhurbaşkanlığı seçimi dikkate alınarak belirlenecek.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak. İlk turda seçilen olmazsa ikinci seçim için 24 Ağustos’ta sandık başına gidilecek. Seçim nedeniyle on binlerce memur da görev yapacak. Bu durum, memurların Temmuz ve Ağustos ayı ile ilgili yaz tatili  yani yıllık izinlerini de etkileyecek.

Başbakan Erdoğan imzası ile bugün Resmi gazete’de yer alacak, genelgede şu ifadeler yer aldı:

 

“Cumhurbaşkanı seçiminin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir. Bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.
2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 101 ve 102. maddeleri ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. İlgili mevzuatı uyarınca Cumhurbaşkanı seçiminin; mevcut Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde tamamlanması gerekmektedir.
Anayasanın 79. maddesi ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı seçiminin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiştir.
 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 22:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER