banner392

İçme Suyu İshale Hattı çalışmalarına hız verildi.

Pamukova’nın alt yapısının önemli projelerinden olan içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarına hız verildi. Genel Seçim öncesi ( 1 Kasım 2016) da başlayan 92 km lik ishale hattının yüzde ellisinin tamamlandığı tahmin ediliyor.

İçme Suyu İshale Hattı çalışmalarına hız verildi.

Gürdoğu İnşaat Firması tarafından yapılan Pamukova’nın İshale Hattı Temmuz 2016 ya kadar bitirilecek.

Bugüne kadar Pamukova da üç mahallede eş güdümlü devam eden çalışmalarda çarşı içi gibi, resmi kurum ve kuruluşların bulunduğu yerler olan (kaymakamlık vs) öncelikli bölgelerde çalışmalar daha ileri düzeye geldi.

BUGÜNE KADAR YAPILAN YERLER NERELER?

Yenice Mahalle ( Karayollarının alt kısmı tamamen bitirilmiş durumda) Cumhuriyet Mahallesinde ise Kaymakamlık bölgesi, Ana Caddelerin tamamında ishale hattı toprağa gömülmüş durumda, Mahallenin yüzde 80 gibi büyük bir bölümü bitmiş durumda.  Çarşı içindi ise abone paylaşım bölümlerinin önemli kısmı yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesinde çalışmalar devam ediyor. Pamukova İshale hattı çalışmalarına Pamukova’nın yeni ve en büyük nüfus ve yoğunluğu olan mahalle de çalışmalar yoğunlaşmış duruda. Mahallenin Mevlana Caddesi, Mühimmat Bölüğü girişine kadar ana şebeke boruları olan 125 mm lik (12.5 cm) borular bitmiş durumda, Aynı mahallenin Eyüp Sultan Caddesi ( Elbirlik İlk Okulu yanından) başlayıp Pamukova Tv vericisine kadar olan kısımda 110 mm ( 11 cm çap) olan boruların yere gömülme çalışmaları devam ediyor. Bu caddenin yarısı bitmiş durumda.

Elperek Mahallesinin ara sokaklarında çalışmalar devam ediyor.

Diğer yandan Pamukova İshale hattı çalışmalarının bir bölümü olan 3 adet su depolarının yapımı da devam ediyor. Türbe yakınlarında yapılacak 2000 lik büyük deponun yapımına başlandı. Diğer depolar da bittikten sonra test çalışmaları yapılacak.

Pamukova ya yeni yapılan İçme Suyunun taşınmasında P-100 tibi Politilen tip boru kullanılıyor. Daha önceleri Pamukova da kullanılmış olan Aspesli Borular artık tarih oluyor. Yeni tip boruların sağlıklı ve 50 yıl garantili olduğu. 100 yıl kullanılabileceği söyleniyor.

Pamukova ya yeni döşenen ishale hattının Temmuz 2016 tarihinde bitmesi gerekiyor. Yetkililer kendilerine ait bölümün zamanında bitirilmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini. Ana hatlar, ve abonelerin kapılarına kadar götürülecek çalışmalardan sonra abonelerin de kendi haneleri kısmında kalan bağlantıları yapmalarından sonra Pamukova ya yeni hattan su pompalanabilecek. 


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 10:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER