banner392

Geyve ye yeni yol

Geyve ye Gökgöz köyü altından doğrudan bağlanacak maliyetinin 40 trilyon olacağı söylenen Gökgöz-Geyve yolunun açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Geyve ye yeni yolunun açılışı töreni için Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım törene 1 saat gecikme ile geldi.

Ak-Gıda fabrikasının yanından ara yoldan girilerek gidilen  (kum ocakları bölgesindeki) yerde sabah Yapımcı firma tarafından açılış yapılacak alan hazırlandı. ve Firma çalışanları da tören için hazır beklediler..

 PAMUKOVA DA Bİ KISIM DAİRELER ÖĞLENE KADAR TATİL EDİLMİŞ GİBİYDİ.

Özellikle Milli Eğitim de okul müdürlerinin çoğu açılış için bakanı görmeye gelmişlerdi. Gökgöz köyünden, Hayrettin köyüne kadar merkez okul müdürleri dahil, lise ve dengi okul müdürleri, İmamhatip müdürü, halk eğitim müdür ve yardımcıları, İlçe milli eğitim müdürlüğüne bakan Muhsin Akın ve şube müdürleri hepsi bakanı görmek için gelmişlerdi.

DAİRE MÜDÜRLERİNİN BİR ÇOĞU BAKANI KARŞILAMAYA GELMİŞTİ.

Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun izinli olması nedeni ile törene katılamadı. Kaymakam yerine Yazı İşleri müdürü Ahmet Baran temsilen katılırken, Sosyal Yardımlaşma müdürü, Nüfus müdürü, tapu, İlçe tarım müdürü daha birçok müdür ve bazı müdür yardımcıları da açılış için alanda yerlerini aldılar. Alana kurulan protokollerde oturdular.

ÇAYLAR ÇAYKUR DAN

Bakanı karşılamak için gelenlerden Millet vekili aday adayı olduğu söylenen Çay Kur Genel Müdürü Ekrem Yüce alanda Yağmur a karşı Çay-Kur şemsileri kurdururken, yakın şantiyede gelen konuklara servis edilen çaylarında Çay Kur’dan olduğu söylendi.

Yine AKP den Milletvekili aday adayı olduğu söylenen İstanbul Büyük Şehir belediyesi bünyesindeki İstanbul Enerji A.Ş  müdürü olan Adnan Çelik’te törende hazır bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARI VE PARTİLİLER

Ulaştırma bakanının yapacağı açılışa Hendek, Geyve, Pamukova, Serdivan, Erenler ve diğer ilçelerin belediye başkanları yanında Ak Parti Teşkilat ve başkanları ve partililer katıldılar.

PAMUKOVALILAR BAKANA DOSYALAR SUNDULAR

Pamukova Belediye başkanı Çevat Keser ve Ak Parti İlçe Başkanı Muhittin Akın bakana dosyalar sundular. Ulaştırma Bakanına elinde bir dosya ile ulaşarak dosyayı bakana sundu. Muhittin Akın da başka bir kapaklı dosya sundu.

Keser sunduğu dosyanın Pamukova ve köyleri ile ilgili yol talepleri olduğunu söyledi. Muhittin Akın da Pamukova için gerekil olan ulaşımla ilgili talepleri ilettiklerini söyledi.
AÇILIŞ KONUŞMALARI

İlk konuşmayı Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan yaptı.Turan:

“Geyve bağlantı yoluna ilişkin olarak bazı bilgilere değinmek istiyorum. Toplam 3700 metre uzunluğunda 12 metre genişliğe sahip Geyve bağlantı yolu inşaatında 350 metre uzunluğunda 1 adet demir yolu üst geçit köprüsü, 240 metre uzunluğunda Sakarya köprüsü inşa edilecektir. Yolun yapım çalışmalarında 25 bin metreküp kazı, 20 bin metreküp beton, 45 bin ton temel ve alt temel, 12 bin ton asfalt beton imalatı gerçekleştirilecektir. Projenin bedeli yaklaşık olarak 40 milyon tl dir.” Dedi.

İKİNCİ KONUŞMA YI SAKARYA MİLLETVEKİLİ ŞABAN DİŞLİ YAPTI

Dişli kısa konuştu.

Dişli havanın soğuk olması ve bakanın zamanı az olması nedeni ile kısa bir fıkra anlattı ve konuşmasın bitirdi.
Fıkra şöyle. “ Adamın birine sormuşlar adın ne diye? adam Musa demiş. Ama adını uzatarak söylemiş. Senin adın ne demiş. Adam benim adım da Musa. Ama benimki kısa demiş. Bende onun için kısa kesiyorum” dedi ve konuşmasını bitirdi.
SAKARYA VALİSİ MUSTAFA BÜYÜK KONUŞTU
Vali bölgedeki ulaşım projeleri konusunu anlattı. Büyük:
“Bölgemizde yapılan hızlı tren projesi, Kaynarca-Karasu bölünmüş yollarımız, yine Karasu tren yolu, Karasu’daki liman İnşaatımız ve daha birçok önemli projeler Ulaştırma Bakanlığı eliyle hızla yürütülmekte. İlimizde yapılan yatırımların en önemli kısmı Ulaştırma Bakanlığı eliyle yürütülmekte bu nedenle sayın bakanımıza İlimiz adına teşekkür ediyoruz. Yine bulunduğumuz güzergahta Geyve ilçemiz ağırlıklı olmak üzere bölgeye bir geçişle daha iyi bir fırsat verilmiş olacak. Ekonomisi içinde çok büyük katkılar sağlayacak. Ben yapılan her şey için, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.
 
BAKAN KONUŞMASI
Bakan Konuştu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Adapazarı - Mekece Bölünmüş Yolu Pamukova Gökgöz Kavşağı Geyve Bağlantı Yolu temel atma töreninde “Yolunuzu biz yapacağız. Bereketli bol meyveyi, sebzeyi siz üretip memleketi de siz besleyeceksiniz” dedi.
 
 
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.:
“Temelini atacağımız yol, Geyve ye tek giriş çıkışken iki tane giriş çıkış yapacak. Bir taraftan girip aynı yola şu taraf tan çıkıyordunuz. Şimdi buradan girip Geyve ye gideceksiniz. İsterseniz o taraftan çıkacaksınız. Yani hep batıdan girip batıdan çıkıyordunuz, şimdi doğudan gireceğiz kuzeye gideceğiz, güneye gideceğiz. Çıkmaz sokakları çıkan yollar haline getiriyoruz. Tıkanan yolları aça aça geliyoruz.
Bu yolu hepiniz bilirsiniz. Bu yollarda hatırası olmayan yoktur. Bu yollar ölüm yolu. Bilecik rampaları, bu yola giren bildiği bütün duaları okuyordu. Bozüyük’ten-Kütahya istikametine dönünceye kadar ne kadar büyük ızdıraplar çekiyorduk. Ne kadar zorluk çekiyorduk” dedi.
 
Bakanın konuşması arasında Geyve den gelenler bakana  
“Geyve seninle gurur Duyuyor.” diye Slogan attılar.
Bakan da: Biz sizinle gurur duyuyoruz.” Dedi.
 
Yolları böldük. Hayatları birleştirdik. Şu yol Türkiye nin nüfusunun üçte birine hizmet eden bir yol. Buradan taa Antalya ya, Eskişehir’e, Ankara ya, Bursa ya, Sakarya ya, İstanbul’a, Yalova ya, Bolu ya bütün bu ahaliye hizmet eden bir yol haline geldi.
Yol medeniyettir dedik. Su medeniyettir dedik. Yollara düştük. Sayın başbakanımızın Bu ülke sevdalısı Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde Ülkenin yolunu da açıyoruz. Geleceğini de hazırlıyoruz. Diyen Binali Yıldırım:
 
“Değerli Geyveliler!
Geyve güney giriş yolu bir ihtiyaçtır. Milletvekillerimiz bu konuyu gündeme getirdiler. Süreklide gündeme getirdiler.
 
Tabi arkadaşlar: “Efendim: İyi ama iste 40 trilyon tutuyor. Nasıl yapacağız?” dediler
 
DEDİK Kİ MESELE SAKARYA OLUNCA, GEYVE OLUNCA, CUMHURİYETİN İSTİKLALİMİZİN SEMBOLÜ ALİFUATPAŞA OLUNCA HELALİ HOŞ OLSUN. İSTERSE 100 TRİLYON OLSUN.
Bu gün bu kararı vermiş olarak karşınızdayız. HAYIRLI UĞURLU OLSUN bölgeye” dedi.

 
GEYVE DEYİNCE AKLA GELENLER.
Geyve deyince aklımıza ne geliyor? Diye soran bakan Geyve ile ilgili aklına gelenleri şöyle açıkladı.
“Geyve deyince üzümü, elması, kirazı, ayvası bereketli arazisi geliyor. Böyle bir bereket kaynağı memleketimize, bu güzel beldemize, ilçemize yol yapmak deyince de Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Ulaştırma bakanlığı geliyor” dedi.
Yıldırım Sözlerini Şöyle bitirdi:
“Yolunuzu biz yapacağız. Bereketli bol meyveyi, sebzeyi siz üretip memleketi de siz besleyeceksiniz” dedi.
 
Bakanın konuşmasından sonra alana kurulan Açılış  butonlarına basmak için Milletvekilleri, Sakarya valisi, AKP ilçe başkanları alana geldiler. Geyve yolunun açılışı hep birlikte yapıldı.
Daha sonra Geyve tarafından kara yolu ile gelen Ulaştırma Bakanı  Binali Yıldırım Helikopter ile bölgeden ayrıldı.

BAKANIN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU İZLEYİN

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hüseyin
hüseyin - 13 yıl Önce

SYN BLDY BAŞKANI siz uyuyun elaleem köyünü vilyet yapacak siz ilçelikten nahiyeliğe ineceksinizeskisi gibi kimlik yenilemeye gyvye gideriz artık biraz uyanın ltfen.

vuslat
vuslat - 13 yıl Önce

bütün kurumları geyve ye taşınan pamukovam görüyomusun bizleri geyveye tamamen mahkum etme projesi olan bu yol projesine katılan pamukovanın yalak kamu görevlileri sizler bu devletin memurlarısınız akp nin piyonu iseniz o makamları terk edin .pes doğrusu bu milletin yüzüne nasıl bakıyosunuz.hele hele pamukovalılardan başka kimseyi düşünmediğini söyleyen cevat keser pamukovaya yapılan bu ihanetin içinde nasıl yer alıyorsun.sizlerde hiçmi allah korkusu yok.akp ilçe teşkilatı pamukova ya reva görülen bu muamelelerden sonra bu millete ne diyeceksiniz çok merak ediyorum.saygılar.

süleyman
süleyman - 13 yıl Önce

musa lılar sizin ne işiniz var mmmmmuuuuuusaaaaalının açılışında hemde seçim arifesinde hemde tarım odaklı bir yol yapımı bence yalan pamukova yı ikinci plana atma tezgahından başka birşey degil sanki yolun sonunda gökgöz köyü yokta ticaret merkezi var şunu adam gibi pamukovayı geyve ye taşıyoruz deyin bitsin sayın daire amirleri sizin başka işiniz yokmu acılış geziyorsunuz ama olsun pamukovalı nın işi pazartesiyede kalsa olur hayırlı olsun mmmuuuusssalılar

SIRADAKİ HABER