banner392

Bu Helikopter Bugün Pamukova da merak uyandırdı.

Bugün Pamukova semalarında uçuş yapan sarı renkli helikopter Pamukovalıları meraklandırdı. Bazılarına göre tarla sınırlarını belirleme çalışması yaptığı yorumlanan bu helikopterin ne iş yaptığı ve kimin olduğunu Pamukovahaber araştırdı ve öğrendi. İşte haberin ayrıntıları ….

Bu Helikopter Bugün Pamukova da merak uyandırdı.

Bugün sabah saatlerinde Eskişehir tarafından giriş yapan Sakarya nehri boyunca Adapazarı yönünde hareket eden ve yer yer havada yavaşlayan ve sanki kamera çekimleri yaptığı da düşünülen helikopter birçok kişi tarafından merak edildi. Pamukovalılar sarı renkli helikopterin kimin olduğunu, ne iş için Pamukova semalarında dolaştığını öğrenebilmek için birçok kurum ve kuruluşu da arayarak bilgi almaya çalıştı. Ancak kesin bilgiye ulaşamadılar.

İŞTE O HELİKOPTER

Teiaş (Türkiye Elektrik İletim A.Ş) ye ait olan o helikopter yılda 1 defa Yüksek Gerilim tellerinin kontrollerini yapıyor. Bu senede yine bakım günü gelen 380 bin KW lık elektrik akımı taşıyan ve Pamukova'nın güneyinden ve kuzeyinden geçen yüksek Gerilim telleri helikopterle kontrol edildi. Bakımları yapıldı.

Sabah saatlerinde Eskişehir bölgesinden giriş yapan O helikopter Pamukova nın Adapazar girişinde Bayarakçayşehir de kurulu bulunan Teiaş in trafo merkezine iniş yaptı. Kendisinden önce gelen yakıt tankından yakıt alan ve 3 pilot 1  mühendis ile yeniden Pamukova kuzeyinden hareketle hat boyunca Paşalar mahallesine kadar olan bölgedeki yüksek gerilim enerji hatlarını kontrol ettikten sonra Pamukova dan Adapazerı yönüne doğru hareketle yine boğazdaki yüksek gerilim tellerini kontrol ederek Pamukova dan ayrılan helikopter bu seneki yıllık bakım işini de yapmış oldu.

Teiaş ın 2 helikopterden biri olan sarı renkli helikopterlerinden diğeri de mavi renkli oda belki başka bir bakım görevi süresi içinde yine bölgede dolaşırsa bilelim ki Teiaş ın yüksek gerilim hatları bakım ve kontrol ediliyor olduğunu anlamak gerekiyor.  
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 01:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER