banner392

Arılar Erken uyandı.

Bu sene Şubat ayında havaların mevsim normallerinin altında sıcak gitmesi Bal Arılarını da erken uyandırdı. Arılar yavru dönemine geçti.

Arılar Erken uyandı.
 Pamukova da ki arı yetiştiricileri 30 yıldır bu ayda böyle sıcak hava görülmediğini söylüyorlar.

Genelde ilkbahar mevsimi başlarında (Şubat 20 sinden sonra) cemreler daha düşmeden Bal Arılarının oğul yetiştirmek için yumurta dökmeye başladığı dönem olduğu söyleniyor.

Bu sene Şubat ayının ortalarında havaların ısınmaya başlaması baharında erken geleceğine işaret gibi görülüyor.

Bu aylarda daha kış uykusu denebilecek durgun dönemde olması gereken Bal Arıları erken çalışmaya başladılar. Arılar için ballı baba denen çiçekler açtı. İlk polenlerin de erken açan çiçeklerden gelmeye başlaması Arı Yetiştiricilerini de erken Arı bakımlarına yöneltti.

Pamukova da uzun yıllardın arı yetiştiriciliği yapan emekli öğretmen Alaettin Kayan 30 yıldır böyle bir durum görmediklerini söyledi.

Kendi arıları ile birlikte başkalarının da arılarını inceleyen Alaettin Kayan “ Ben daha öğretmenlik yaptığım dönemlerde başladığım arı yetiştirme işimde bu güne kadar bu aylarda havaların bu kadar sıcak olduğuna tanık olmadım. Arılar bu sene erken yavru dönemine girdiler.  Biz yetiştiriciler olarak geçen senelere göre daha erken bakım yapmaya başladık. Kovanların temizliği ve bakımı için kapaklarını açtığımızda arıların varova ile mücadelelerini de yapmış oluyoruz.”Dedi.

Genelde yavru yetiştiriciliği ve bal üretimi de yapan Alaettin Kayan'ın 100 dolayında arısı var. Bu senede arcılık yapmak isteyenlere yavru arı temin edebileceklerini söylüyor.








Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER