banner392

Arıcılar endişeli…!

Hızlı Tren hattı çevresinde otla mücadele yapılacak olması arı yetiştiricilerini endişelendirdi.

Arıcılar endişeli…!

Pamukova belediyesi tarafından yapılar anonsla Eskişehir ile Sakarya arasındaki hızlı tren hattı çevresindeki otların yok edilmesi için yapılacak temizlik nedeni ile yola yakın yerlerde hayvan otlatılmaması duyurusu yapıldı.

 

Ancak Pamukova da çok sayıda arı yetiştiricisi ise anonsu duyduktan sonra ilaçlamanın geciktirilmesi için yetkililere ulaşmaya çalıştılar ama konunun muhatabına hala ulaşamadılar.

 

Geçtiğimiz yıl da bu tarihlerde Demir Yolları Bilecik Bölge Müdürlüğü tarafından aynı şekilde hat kenarlarında ilaçlama yapılacağı duyurulmuş,  peşinden Pamukova Kaymakamlığına arıcıların yaptığı başvuru sonucu ilaçlama Haziran ayına  ertelenmişti.

 

Bu senede Hızlı Tren Yetkilileri tarafından yapılacağı duyurulan Eskişehir ile Sakarya arsındaki bölgede otların zehirli ilaçlarla yok edileceği duyurusu üzerine hareket geçen Pamukovalı arıcılar adına konuşan Emekli Öğretmen ve yıllardır arıcılık yapan Alaettin Kayan: “ yapılacak ilaçlama arılarımızın ölümüne neden olacak. Pamukova da çok sayıda arı yetiştiricisi var tam otların çiçekte olduğu şu günlerde ilaçla ot zehirlemesi toplu arı ölümlerine neden olacak. Ayrıca birçok böcek kelebek ve faydalı canlıların da yok olmasına sebep olacaktır.

 

Yetkililere sesleniyoruz. Bu tür ot zehirlemesi çalışması mutlaka ertelenmeli. En az 20 gün sonra yapılmalı. Haziran ayında yapılacak mücadele daha az zarar verecektir. Ayrıca ot zehirleme işlerinin Ziraat Mühendislerinin izni alınarak yapılması gerekir. Öğrendiğimiz kadarı ile Hızlı tren hattındaki ot temizliği konusunda hiçbir ziraat mühendisinden izin alınmadığını öğrendik. Yetkilileri bu konuda uyarıyoruz. Mutlaka konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istiyoruz” dedi.

 

Geçen yılda haber vermeden atılan ot zehir’i yüzünden Pamukova da çok sayıda arğı ölümü olmuştu.
GEÇEN YIL ARILAR ÖLMÜŞTÜ


Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 00:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER