banner392

Akçay Barajı için bölgeye gönderilen iş makineleri yolları kıyma yaptılar.

Sakarya Büyükşehir belediyesi tarafından projesi yapılan, Eskiyayla havzası Akçay barajı çalışmaları için bölgeye gönderilen büyük iş makineleri gidiş güzergahını Karapınar-Ağaçcılar-Eskiyayla yolu üzerinden yaptılar. Çarşamba günü bölgeye giden makineler çıkışta zorlanınca çekiciden indirilmek zorunda kaldı. Yere inen paletli makineler ise asfalt ta yürüdü ve yoldaki asfaltı paletler kıyma gibi lime lime yaptı ve bozdular.

Akçay Barajı için bölgeye gönderilen iş makineleri yolları kıyma yaptılar.

Çarşamba günü sabah saatlerinde iki tır ile 2 iş makinesi yolu bir süre trafiği de kapattılar. Bir ara hasta almak için köye çıkan tırların özel araca uzun süre yol vermemesi ise iş makinelerine eskortluk yapanlarlada tartışmaya da neden oldu. Belediye de çalışan bir personelin tanıdığını almak için aynı saatlerde Eskiyayla köyüne gitmek için yol istemesi gerginliğe neden oldu. Yolların iş makineleri için dar olması geçiş vermeyi de zorlaştırdı.

 

Pamukova dan 30 km kadar uzaklıkta kalan Akçay Barajına ulaşmak için giden tırlar üzerlerindeki iş makinelerini çekmekte zorlandılar. Çekiciler durdurularak üzerlerinden indirilen iş makineleri ise asfalt zeminde paletli tekerleri ile yürüdüler. Paletli iş makinelerin yürümesi sonucu asfalt zemin kırıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi.

 

Özellikle yolun 10 km lerinde Ağaçcılar köyü bağlar ve zeytinlik bölgelerinde yol feci şekilde bozuldu. Şimdi özel araçların yolda seyahat etmeleri zorlukla yapılabiliyor.

 

Köylerine ve bağlarına giden vatandaşlar yolların bir an önce yapılmasını istiyorlar.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 21:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER