banner392

Üreticisinin Önünü Acacak ‘Eko Pazar Festivali’ ümit verdi.

Pamukova da PAYDER ( Pamukova Ayva Yetiştiricileri Derneği) öncülüğünde Pamukova Belediyesi katkı ve destekleri ile, Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Birçok kurum ve kuruluşun destek ve sponsorluğu ile bu yıl 2.si düzenlenen Pamukova Eko Pazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali düzenlendi.

Üreticisinin Önünü Acacak ‘Eko Pazar Festivali’ ümit verdi.
 Çiftçiler başta PAMUKOVA AYVASI olmak üzere yetiştirdikleri ürünleri stantlarda sergilerken, kadınlar ise ayvadan yaptıkları ayva tatlısı, ayva reçeli, tarhana, salça, konserve, kurutulmuş gıdaları, yaprak sarması, üzüm şırası, enginar gibi el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünleri tanıttılar.


YERLİ ÜRÜNLER PAZARINI ARATMAYAN FESTİVAL OLDU.

Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren yöresel tadların ve yöresel ürünlerin bulunduğu stantları gezerek bol bol alışveriş yaptılar. Festival renkli görüntülere de sahne oldu. Çocuklar Duymasın dizisini sevilen ismi Çaycı Hüseyin karakterini oynayan Alpaslan Özmol festivale katılanların ilgi odağı oldu.

Pamukova da üretilen ayva, üzüm ve çilekler tanıtıldı. Sakarya’da faaliyet gösteren dernek ve yöneticilerin yoğun iştirak gösterdiği programın resmi açılışı saat 14.00’te yapıldı. Festivale, Sakarya B.Şehir Bel.Bşk.Zeki Toçoğlu, Pamukova İlçe Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Cevat Keser, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türk-İş Eski Genel Mali Sekreteri Enver Toçoğlu, SakaryaGiAD Başkanı Gökhan Korkmaz, PAYDER Başkanı Ali Urgan, Pamukova İlçe Tarım Müd. Ümit Erol, Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya STK temsilcileri katıldılar.


AÇILIŞ İLÇE MÜFTÜSÜNÜN DUALARI İLE BAŞLADI.

Pamukova Festivali İlçe  Müftüsü Celil Şimşek’in dualarıyla başladı, Açılış Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Programda ilk sözü alan PAYDER Yön. Kur. Bşk. Ali Urgan oldu. Urgan konuşmasında programın hazırlanmasında emek sarf edenlere teşekkür ederek, Pamukova’nın doğal zenginliklerini ve şifa kaynağı Pamukova AYVASI’nı daha geniş halk kitleleriyle buluşturacaklarını da belirterek bu tür festivallerin önemine vurgu yaptı.

Urgan; “ Amacımız Pamukova’yı, tarımını, turizmini ve diğer değerlerini uluslar arası alanlarda tanıtmaktır” dedi.

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ ÜMİT EROL AYVA VE ÜZÜMDEN SONRA ÇİLEK VE ENGİNARIN DA KENDİNDEN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ

Pamukova İlçe Tarım Müdürü Ümit EROL ise toprağını terk etmeyen Pamukova çiftçisine ayva hasadı kutlu olsun diyerek, Pamukova çiftçisinin son yıllarda ayva ve üzümden sonra çilek ve enginar yetiştiriciliğinde de kendinden söz ettirmeye başladığını söyledi.

CEVAT KESER: “ BELEDİYESİZ FESTİVAL OLMAZ”

 Festivale maddi manevi her türlü desteği veren ve bu konuda tüm belediye personelini seferber eden Belediye Başkanı Cevat Keser ise konuşmasında şunları kaydetti; “Bu yıl Pamukova Ayva Festivali ve Eko Pazarın 2.sini düzenlemekteyiz. Her yıl daha kapsamlı bir program tasarlanarak, daha etkin daha kapsamlı bir festival tertip edilmektedir. Bizler genç kardeşlerimizin önünü açmak, onların heyecan ve isteklerini geri bırakmamak adına her türlü maddi ve manevi desteği vererek PAYDER tarafından bu yıl ki organizasyonun yapılmasına karar verdik. Bu vesileyle genç kardeşlerime vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şu bir tartışma götürmez bir gerçektir ki ; Ayvanın ANA VATANI PAMUKOVA’dır. Bu yıl ayva rekoltemiz 50 bin tondur. Bu manada bölgenin en büyük ayva deposuyuz. İlçemizde 40 bin dönümlük bir alanda ayva yetiştiriciliği yapılmakta olup ayvamız direk dalından müşterisiyle buluşma imkanına sahiptir. Kim ne derse desin, hangi kampanyaya başvurursa vursun Ayva konusunda Pamukova gerçeğini göz ardı edemezler. Değerli kardeşlerim geride bıraktığımız yaklaşık 4 yıllık süreç içerisinde bir çok önemli projeyi hayata geçirdik.100 km içme suyu döşeme hattı, 110 km kanalizasyon hattı, 25 km yağmur suyu hattı yapımını tamamladı. İlçemizi sağlam bir alt yapı ile buluşturduk. Bu çalışmalarımızın bitiminde hemen üst yapı hizmetlerine geçerek şu an itibarı ile %95 oranında ilçemizi sıcak asfalt ile kapladık. Bu vesileyle özü bir, söz bir, adam gibi adam Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu beye ilçem ve şahsım adına yürekten teşekkür ediyorum sağ olsunlar, var olsunlar. Gölpark ve Esentepe sosyal tesislerimizi hizmete açtık. Binlerce vatandaşımızın ailesi, çoluğu çocuğu ile güven ve huzur içerisinde hoşça vakit geçirebilecekleri, günün stres ve yorgunluğunu atabilecekleri iki yeni sosyal tesisi ilçemize kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezimi yenileme ve düzenleme çalışmaları yaparak sizlere yakışır nezih bir ortam haline getirdik. İrili ufaklı yaklaşık 50 adet park kazandırdık” dedi.

KAYMAMAK RECAİ KARAL; “ COĞRAFYANINI GÜZELLİĞİ, İNSANLARIN SAMİMİYETİ BULUŞUNCA GÜZEL İŞLER ÇIKIYOR”

Pamukova İlçe Kaymakamı Recai Karal, “ geçen yıl küçük bir ekiple başladığımız festival bu yıl vatansever idealist gençlerden oluşan PAYDER’e devretmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu coğrafyanın güzelliği insanlarımızın samimiyetiyle buluşunca ortaya güzel işler çıkıyor. Bu genç kardeşlerimize yardımını katkısını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ZEKİ TOÇOĞLU; “ PAMUKOVA SORUNLARINI EN HIZLI ŞEKİLDE ÇÖZEN İLÇEMİZ”

Son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki TOÇOĞLU ise ” Biliyoruz ki bu tür organizasyonlar bu yörelerin değerlerini ortaya çıkarma konusunda ürünlerinin pazarlanması noktasında hayli önem taşıyor. Bu festivalde emeği geçenleri kutluyorum. Pamukova’mız sorunları en hızlı şekilde çözülen ve en hızlı şekilde gelişme gösteren ilçelerimizin başında geliyor. Bu gün ilçe belediye başkanımızla ortak yaptığımız çalışmalar ve işbirliği sayesinde Pamukova’mızın içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetleri tamamlandı.Yine ilçe belediye başkanımızla gösterdiğimiz örnek dayanışmayla üst yapıda da önemli mesafeler kat ettik.İnşallah bundan sonrada bu birlik ve beraberlik sayesinde daha bir çok hizmeti ilçemize taşıyacağız. Allah bu birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın” dedi.

FESTİVALİN EN İYİ AYVA YETİŞTİRİCİLERİ 1. Sİ NAMIK ÇOMLEK OLDU.

1. Namık Çomlek. 2. İbrahim Çakır. 3. Şeref Gültekin.

EN İYİ AYVA REÇELİ YAPMA 1. Sİ ŞÜKRÜN ERYİĞİT OLDU.

1. Şükran Eryiğit. 2. Saniye Erol. 3. Serpil Acar

EN İYİ TATLI YAPMA 1. EMEL BAŞ OLDU.

1. Emel Baş. 2. Elif Yıldırım. 3. Rabia Gür

Yarışmada dereceye girenlere yarım altın verildi. Ödülleri Kaymakam, Belediye Başkanı, ve oda başkanı taktim ettiler.

BU YIL EPO PAZAR AYVA FESTİVALİNDE YARIŞAN ÜRÜNLERİN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPAN JURİ ÜYELERİNE DE TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ.

Jüri üyeleri: Doc Dr. Taki Demir. (Pamukova Yüksek Okul Müdürü), Hüseyin Duran, (Pamukova Yüksek Okulunda oğr görevlise), Çüneyte Atik ( SAÜ eğitmen),  Levent Kaynak (Balikesir Aşçılar ve Pastacılar Yon Kurul Başkanı), Hüseyin Çelik (Zonguldak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yön kurl bşk), Oğr görevlisi Taner Öztürk, (Sakarya Profosyönel Aşçılar Derneği Bşk), Hasan Ali Karabulut (Sakarya Profosyönel Aşçılar Derneği Bşk. Yard.), Gökhan Tufan, (Türkiye Aşçilar ve Pastacılar Konfederasyon Başkanı)

FESTİVAL ORGANIZASYONUNDA EN BAŞTA OLAN PAYDER YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE DE TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ.

PAMUKOVA EKO PAZAR AYVA FESTİVALİ BELEDİYENİN PROTOKOLE İKRAM ETTİĞİ YEMEKTEN SONRA SONA AKŞAM SAATLERİNDE SONA ERDİ. 







Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER