banner392

Ülkemizin yüzde 20 si Yabancılara Satıldı.

Referandum çalışmaları için Pamukova ya gelen 24 Dönem Adana Milletvekili Ümit Özgümüş Türkiye de yabancılara toprak satışının durdurulması gerektiğini söyledi.

Ülkemizin yüzde 20 si Yabancılara Satıldı.

 

Özgüneş pamukovahaber.com sorularını çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzölmümünün yüzde 20 yakının yabancıları saltıldığı son bilginini ise 4 yıl önce aldıklarını bu rakamıda 129 milyon m2 (metre kare olduğunu) söyledi.

İŞTE ADANA MİLLETVEKİLİ ÜMİT ÖZGÜNEŞ İN YABANCILARA TOPRAK SATIŞI İLE İLGİLİ VERDİĞİ REPORTAJ ŞÖYLE.

“ Bırakın bunları, Hatay ovası verimli ovadır, antalya ovası verimli ovadır. Alanya, Fethiye deniz kenarıdır. İç Anadolu Bölgesinde Tokat tan, Kırşehir den çiddi biçimde arsa almış yabancılar.

Onu dikkata almak lazım ordan niye alıyor yabancılar. Benim teknolojimle bulamadığım orda başka bir maden mi var,

MÜTEKABİLİYET DEDİLER.

Abudabi de, Abu Dabi İnvestinint (abu dhabi investment )diye bir yatırım kuruluşu var. Kamu Kuruluşu diye, yatırım kuruluşu diye kuruluşu var. 785 milyar dolar fonu var bu kuruluşun. (Türkiye bütçesinden büyük) Adamlar diyorlar ki 40 sene sonra petrol bitecek, neslimizin geleceği içinde bunlara bir gelir sağlamamız lazım, onun içinde bizim gibi toprağını satan ülkelerin topraklarını almak istiyor ve tarım toprakları satın alıyorlar.

Bizimkiler diyor ki MÜTEKABİLİYET var. onlar bizden arsa alıyorlarsa, bizde gidip onlardan arsa alabiliriz” diyorlar. Hadi git bakalık nerden alabilirsin. Katar dan mı? Abu Dabi den mi? Dubai den mi?

Alsan ne olur çöl. İkincisi Şimdi Pamukova gibi güzel yerleri satışa çıkarıyorsun. Adamlar gelip alabilir cebinde 5 milyar doları var sen nerden alabiliceksin, senin petrolun mü var? Onunla nasıl rekabete gireceksin, Mütekabiliyet var diye bizim burdan gidip çiftçimiz Dubai den, gidip Katar dan, Birleşik Arap Emirliklerinden toprak mi alacak,

Ben mecliste şunu söyledim: “ Gelecek nesiller torunlarımız bize nalet okuyacak. Dedim ki en başta size bu toprakları sattığınız için. Bize de niye engelemediğiniz için.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dedi ki: “Ben dedi havaalanında yabancının sırtına toprak alıp götürdüğünü görmedim. Toprak satıyorsak toprak burda kalıyor.” Dedi.

Bende dedimki: “ Sayın bakanım gülecekmeyiz, bu esprimi” dedim.

Toprağı alıp götürmezsin ama, satın aldıkları toprakta biber, domates bilmem ne ayva fabrikasının tarlasında benim çocuklarımda torunlarımda ırgat olarak çalışacaklar. Onlar filigografik tırlarını getirecekler ürürlerini yükleyecek arkasından bakacaksın.

Tamam İsraile götürmüyorsa, Yunanistan’a götürmüyorsa, Amerakay’a götürmüyorsa, Dubai’ye götürmüyorsa sevinecekmiyiz. Bir kere toprağı satmışsın. Toprak benim değil. Bununda önüne geçmemiz gerekir. Önemli olan mülkün yabancılara satılmış olması.

BU TEMPO İLE GİDİLİRSE TOPRAKLARI SATTIK ELİMİZDEKİ DAİRELERİ DE YABANCILARA SATMAYA BAŞLARSAK TORUNLARIMIZDEN BİZE LANET OKUYACAK.

Çocukarımız, torunlarımız denize girecek yer bulamayacaklar. Deniz kenarındakı konutlar, sahiller,  tatil köyleri yabancıların ellerine geçecek. Köyler yabancıların ellerine geçecek. Bizim çocuklarımızın tatil yapacağı yerler, Sakarya, Kırşehir, Tokat olacak.

TÜRKİYE’DE SATILAN 4 SENE ÖNCEKİ RAKAM 129 MİLYON METRE KARE.

Türkiye da satılan yerlerle ilgili 4 yıl önce TBMM de verdiği soru önergesi ile rakam alan Ümit Özgümüş “ Dört yil önce aldığım net rakam 129 milyon metre kare” dedi. Türkiye topraklarının toplam yüzölçümü ise 783.562 km² olduğunu göre (783.562 x1000= 783.562.000 M2) dir o zaman ülke topraklarının yüzde 20 ye yakını satılmış durumda, (ayrıca 4 yılda satılanlar da var)

YABANCILARIN EN ÇOK TOPRAK ALIP YERLEŞTİKLERİ YERLERDE SEÇİ OLSA ONLAR KAZANABİLİYOR.

Milletvekili Özgümüş sorumuza şöyle yanıt veriyor.

Alanya da Almanlar çoğunlukta. Fethiye ve Datça da İngilizler çoğunlukta. Fethiye de İngilizler Fethiye belediyesine başvurdlar. “ Biz Fethiye de çoğunluktayız burada yatırım yapmak istiyoruz çocuklarımız için oyun alanları yapıp etarfını çevirmek istiyoruz” dediler. Zaten oraya başkalarının girmesi bile yasak. Seçim olsa belediyeyi kazanırlar.

HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN. YABANCIYA TOPRAK VE MÜLK SATIŞINI DURDURMAMIZ GEREKİYOR.

AB den çıkma pahasına, Her ne olursa olsun. Yabancıya toprak ve mülk satışını durdurmamız gerekiyor. Tek istisnası olması gerekiyor. Oda şu; Organize Sanayi Bölgeleri, yada sanayi yatırımı yapılacek yerler bölgelere gelip buraya teknoloji getirecek, sermaye getirip yatırım yapma koşuluyla ancak yabancıya öyle mülk satışı olabilir. Onun dışında tarım toprakları, yada deniz kenarındaki koylarda topraklarımızın, mülklerimizin satılmasının artık durdurulması gerekir çok geç bile kaldık.

Pamukohaber.com 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 19:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER