banner392

Tarım Profesörleri Pamukova da

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Sakarya’nın tarımı potansiyelini, sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koyacak bir rapor hazırlamak üzere araştırmacı olarak görevlendirilen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof Dr. İlkay ve Prof Dr. Gürsel Dellal Fevziye mahallesinde çiftçilerin sorunlarını dinleyerek gerekli notlarını aldılar.

Tarım Profesörleri Pamukova da

 Toplantıya İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü  Ümit Erol ve Teknik Ekibi ile Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya katıldılar.

Görevliler ile çiftçiler arasında olumlu dialogların yer aldığı toplantıda Prof Dr. Gürsel Dellal “Sakarya da bulunduğumuz sürece tarım sektörünün her kesimi ile görüşüyoruz. Bu noktada sizlerin görüşlerini kendi uzmanlık bilgilerimizle analizler yapacağız. Bir taslak rapor hazırlayarak düzenlenecek bir çalıştay ile tekrar görüşeceğiz. Sakarya da tarıma yönelik sorunlar potansiyeller böylece ortaya konulacak ve çözümler bulunarak geleceği yönelik bir yol haritası belirlenecek. Böyle bir çalışmanın ilk gerçekleştirildiği yer Sakarya böyle bir rol model olacak.” dedi.

İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü  Ümit Erol Misafir olarak ilçemizde düzenlenen toplantıya iştirak eden üniversite hocalarına teşekkür ederek müdürlük çalışmaları hakkında çiftçilere bilgilar aktardı. Çiftçilerin isteklerini dinledi. Doğal afeletlere karşı tarımsal ürünlerin sigorta sürelerinin dolmadan yaptırılması konularında da uyarılarda bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya Üniversite hocalanının köylerimizde bulunmasından çiftçilerimizin sorunlarına çözüm aramalarından dolayı çok mutlu olduklarını böyle çalışmaların devam ederek akademisyenlerin bölgemizde daha fazla araştırmalar içersinde bulunması gerektiğini ifade etti.



Katılımın yoğun olduğu toplantıya bilim camiasının böylesine geniş ürün yelpazesine sahip bölgemizde her çeşit tarımsal konularda akademisyen eliyle daha fazla araştırmalarının yapılmasının bölgemiz tarımının geleceği açısından önemli bir zorunluluk olduğu damgası vuruldu.  

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 01:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER