banner392

Sedaş’tan Alo 186 İhbarlarına Anında Müdahale

Altyapı firmalarının özensiz çalışmaları ile zedelenen yeraltı kabloları arızalara ve elektrik kesintilerine yol açıyor. Sedaş ekiplerini saatlerce uğraştırıyor.

Sedaş’tan Alo 186 İhbarlarına Anında Müdahale

SEDAŞ EKİPLERİNİN EN ZOR İŞLERİNDEN BİRİ

Yeraltı kablosuna zarar veren ve üzerine plastik naylon kapatarak toprağın altına gömen, altyapı firmalarının elemanları, bu kabloların daha sonra arıza kaynağı olacağını düşünmeden iş yapıyorlar. İş makinesi ile ya da kazma ile su, kanalizasyon, doğalgaz veya yol çalışmaları sırasında kazı yaparken kablonun zırhına ve yalıtımına zarar verildiğinde, bu hasarlar görmezden gelinip, onarımı gerekli şekilde yapılmadığında, bu hasarlı kablo ile enerji alan müşteriler oluşan arıza sonucu kesinti yaşıyorlar. Çünkü kablonun dış yalıtımı zarar gördüğü için zamanla kablonun bu kısmı toprakta yağmur ve kar suyuna maruz kalıyor ve elektrik arızası oluşuyor. Sedaş ekiplerinin en zor işlerinden biri de yeraltı kablosunun beslediği bölgede enerji kesintisi meydana geldiğinde, kablo eki yapmak için kazı işlemlerini gerçekleştirmek kadar, yeraltındaki kablo üzerinde arıza yerinin nerede olduğunu bulmakta ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.

MEŞAKKATLİ TAMİR ÇALIŞMASI

Sedaş şebeke operasyon ekipleri, ana hatta bağlantısı yapılmış abone kablosunun arızalı noktasını yeraltı kablo tespit cihazı ile buluyor. SEDAŞ ekipleri, asfalt yolda, kablo arızasının nerede olduğunu belirledikten sonra önce asfaltın kesilmesini ve sonra da kepçe ile kazı yapılarak, belli bir mesafede üstteki toprağın alınmasını ve daha sonra kabloya hasar vermemek için kürek ile kazıyı derinleştirip, kabloyu ek yapabilmek için gün yüzüne çıkarmak için yoğun bir çaba ve mesai harcıyorlar.

ÖRNEK OLAY

“Adapazarı Cumhuriyet Mahallesinde esnafın dükkanına gelen yeraltı enerji kablosundan elektrik alamaması üzerine Alo 186’dan gelen ihbar ile harekete geçen ve arızaya anında müdahale eden Sedaş ekipleri, kazı ile kabloya ulaştıklarında kabloya daha önceden hasar verildiğini belirlediler. Ancak ekiplerin kabloya daha önceden hasar verilip üzerine plastik boru geçirildiğini ve üzerinin bu şekilde örtüldüğünü belirlemeleri sonuç olarak hiçbir şeyi değiştirmedi. Sedaş ekipleri tarafından müdahale edilen arızada, asfalt kesildi, iş makinesi ile kazı yapıldı, ekipler hızla arızalı kabloyu ortaya çıkararak, kablo eki yaptılar. Önceden hasar verildiği anlaşılan kablo için meşakkatli bir çalışma yapılarak arıza giderildi ve enerji verildi. Sedaş ekipleri kendilerine gelen başka bir ihbarla arızaya hızla müdahale etmek, kaliteli hizmet vermek ve müşteri memnuniyeti sağlamak için şehrin başka bir noktasına yönlendiler.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 18:51

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER