banner392

SEDAŞ Çağrı Merkezi ve SCADA SAÜ Öğrencileri tarfından incelendi

SEDAŞ’ın 40 Milyon TL yatırım yaparak gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük SCADA projesine ait kumanda merkezi ve Dağıtım Şirketleri İçinde ilk kez 2012 yılında “En İyi Yeni Çağrı Merkezi” Ödülü alan SEDAŞ Çağrı Merkezi, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerini misafir etti.

SEDAŞ Çağrı Merkezi ve SCADA SAÜ Öğrencileri tarfından incelendi
 SEDAŞ’ın hedeflerini gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi alan SAÜ öğrenciler SCADA Kumanda merkezini de incelediler.  Bilişim teknolojilerinden yararlanılarak elektrik şebekelerine uzaktan müdahale edilebilmesine ve şebekeye ait verilerin raporlanmasına imkân sağlayan SEDAŞ’ın SCADA Projesi, SAÜ’lü öğrencilerin beğenisini kazandı.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ YOĞUN YATIRIM

SEDAŞ Çağrı Merkezi yöneticileri ile Şebeke Yönetimi Grup Müdürlüğü yöneticileri, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektrik-Elektronik bölümünde öğrenim gören 30 öğrenci ile bir araya geldi. SEDAŞ yöneticileri öğrencilerle yakından ilgilenerek misafirperver bir yaklaşımla SEDAŞ’ın bilişim altyapısına sahip teknolojik yatırımları  SCADA, SAP/DMS, GİS, OSOS, MİY, WFM gibi  projeleri hakkında ve elektrik dağıtım faaliyetleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler. SEDAŞ’ın bilişim teknolojileri ile gerçekleştirdiği SCADA Merkezinde, 2500 fider çıkışının uzaktan izlenebildiği, TEİAŞ’ın indirici merkezlerindeki elektrik akışının da an be an izlenebildiği, orta gerilimde kesintilerin anında görüldüğü,  SEDAŞ orta gerilim dağıtım hatlarında da şebekedeki elektrik enerjisinde 34 bin 500 Volt gerilim seviyesinde oluşan kesintilere alternatif hat olması durumunda müdahale edilebildiği kumanda merkezini yakından gördüler. Şebeke operasyonunun uzaktan ve anında görülebildiği ve sahadaki ekiplerin en hızlı şekilde ve en doğru arıza noktalarına yönlendirilebildiğini de bizzat izlediler. Verilen mesleki bilgiler öğrencilerin anlatılanları dikkatle izlemelerini ve sorular sorarak ayrıntılı bilgiler almalarını da sağladı.

 

SEDAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektrik-Elektronik bölümünde öğrenim gören öğrenciler, bu projenin işleyişi hakkında çok değerli bilgiler aldıklarını belirterek kendileri ile yakından ilgilenen SEDAŞ Çağrı Merkezi’nin Eğitim ve İş Geliştirme Uzmanı Merve Erdemir’e, SEDAŞ SCADA Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan’a ve SEDAŞ SCADA Geliştirme ve Bakım Uzmanı Turan Aldırmaz’a ayrı ayrı teşekkür ettiler. Günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen SAÜ’lü öğrenciler, SEDAŞ yöneticilerine teşekkür plaketi vererek, eğitime sağladıkları katkıya teşekkür ettiler ve ziyaretten duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 21:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER