banner392

Pamukova Çiftçisinin Yetiştirdiği Ayva’yı artık Dünya da tanıyacak.

Pamukova da 1.si düzenlen Pamukova Kaymakamlığı ve Pamukova belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünün birlikte organize ettikleri En iyi Ayva, Ayva Reçeli, Ayva Tatlısı Yarışması yapıldı.

Pamukova Çiftçisinin Yetiştirdiği Ayva’yı artık Dünya da tanıyacak.

 Yarışmaya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Daire başkanları,  Taraklı Kaymakamı, Muhammet Kaya, Osmaneli Ziraat Odası  Başkanı Ertuğrul Ünver, Pamukova Ziraat Odası Başkanları Yaşar Ulukaya gibi isimler katıldılar.

Geyve Kaymakamı, Geyve Belediye Başkanı, Geyve İlçe Tarım Müdürü, Geyve Ziraat Odası başkanının davetli olmalarına rağmen katılmamaları dikkat çekti.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanından Pamukova’ya jest..

Komşu İl Bilecik’in Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver’in  yarışmaya katılanlara plaket yaptırıp hediye etmesi dikkat çekerken, bir birinden ayrılmaz İki ilçeden Geyveli yöneticilerin ve kurum amirlerinin  davetli olmasına rağmen yarışmaya katılmaması, protokolde kendilerine ayrılan koltukların boş kalması şaşkınlık yarattı.

Belediye Başkanı Cevat Keser, Pamukova da bu sene 1'incisi düzenlenen  "Ayva, Ayva Tatlısı ve Ayva Reçeli Yarışması " sonrası, Pamukova ayvasını dünya kamuoyu ile tanıştıracaklarını söyledi.

Başkan Keser ayva da hedef büyüttü..

Başkan Keser yaptığı açıklamada "Pamukova çiftçisinin el emeği göz nuruyla ilçemizin verimli topraklarında yetiştirdiği ‘’PAMUKOVA AYVA’’sının gerek ülkemizde gerekse dünya piyasasında hak ettiği yeri bulması amacıyla bir ilk adım niteliği taşıyacak olan en iyi ‘’PAMUKOVA AYVA’’sı, En İyi AYVA REÇELİ, En İyi AYVA TATLISI adını verdiğimiz yarışma programımız yaklaşık 5 bin Pamukovalı Hemşerilerimizin Katılımı ile İlçemiz Atatürk Meydanında Gerçekleştirildi. Dünyadaki ayva piyasasının dörtte biri ülkemiz tarafından karşılanmakta olup. Bununda en yüksek payı ilçemiz ve bölgemizden karşılanmaktadır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu organizasyonu bir festival havasında sürdürecek PAMUKOVA AYVAS’NI dünya kamu oyuyla tanıştıracağız" diyerek iddialı bir açıklama yaptı.





Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 22:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ridvan şahin
ridvan şahin - 7 yıl Önce

iklim ve kapladiği tarim arazisi̇açisindan ayvada söz sahibi pamukova elma ve kirazda geyvedir.herkes kendi çöplüğünde eşinsin tüm hizmet birimlerimizin gasbi gibi tarimsal ürünleriimize sira gelmesin pamukovanin temsilcisi olacaktim antalyada ne orada ne gelince meydani haksiza birakmazdim.

 rafi karayaka
rafi karayaka - 7 yıl Önce

Burada tum emegi gecenleri kutlar geyve ilcesinin yoneticilerini bu davete katilmadiklari icin kiniyorum burda sen ben yok hep beraber guzel ayvamizi butun dunyaya tanitip ciftcimize destek olmaktir yoremizin urunlerine sahip cikmaktir

AKP
AKP - 7 yıl Önce

vay ayvanin hali̇ne

SIRADAKİ HABER