banner392

Pamukova Ayvası Tescillendi.

Tadıyla, lezzetiyle, görünüşüyle, yetiştirme özellikleriyle ve pazar payı ile ayrı bir yere sahip olan ilçemizin verimli topraklarında özenle yetiştirilen Pamukova Ayvası artık tescillendi.

Pamukova Ayvası Tescillendi.

Pamukova Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil için müracaatı yapılan Pamukova Ayvasına Patent ve Marka Kurumundan tescil onayı geldi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser; "ilçemizin her alanda hak ettiği değeri görmesi için elimizden galen gayreti sarf ediyoruz. Çiftçimizin alın teri, göz nuru ile yetiştirdiği Pamukova Ayvasını bir marka olarak sunmanın yanında bölgesel ve ulusal anlamda tanıtmayı ve pazar payını her geçen yıl kat be kat artırmayı hedefliyoruz. Ayvanın Anavatanı Pamukova’dır sloganıyla, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Ayva festivalimiz bu anlamda önemli bir yer tutuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha geniş kitlelere hitap edecek büyük çapta bir festival organizasyonu ile halkımızın karşısına çıkacak ve Pamukova Ayvası’yla birlikte ilçemizin verimli topraklarında yetiştirilen diğer sebze ve meyvelerin farkındalığını ortaya koyarak iyi bir tanıtım yapacağız.

Yıllık 50 bin ton ayva üretimi ile ülkemizdeki en büyük üretim hacmine sahip olan ilçemiz, aynı zamanda Pamukova Ayvasının tadı, lezzeti, şekli ve görünüşüyle ihracatçıların da gözdesi haline geldi. Pamukova Ayvası Marka Tescil Belgemizin tüm Pamukova’mıza ve özellikle çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyor daha öncede olduğu gibi, bundan sonrada Pamukovalı çiftçilerimizin yanlarında olarak, gerek üretim, gerekse de pazarlama konusunda her türlü desteği sonuna kadar sürdüreceğimizin bir kez daha altını çiziyorum" dedi.
PAMUKOVA AYVASI TESCİL BELGESİ


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 22:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER