banner392

Kesme Çiçekçilik Pamukova ya önemli bir girdi sağlıyor.

Pamukova da On yılda 22 üreticiye ulaşan Kesme çiçekçilik, yılda 300 milyar gibi önemli girdi sağlamaya başladı. İlk Mustafa Şaylan tarafından 10 dönüm arazi üzerinde kurulan kesme çiçek üretimi şimdi 250 dönüm arazi üzerinde yetiştirilmeye başlandı.

Kesme Çiçekçilik Pamukova ya önemli bir girdi sağlıyor.
 Yıllar önce İstanbul da Kesme Çiçek yetiştiriciliği yaparken Pamukova ya bir tavsiye üzerine gelip yer alan ve ilk Kesme Çiçek yetiştirme işine başlayan Mustafa Şaylan Kesme Çiçek çeşitlerinden   Celbera cipso, Solidigo, Aster, Grivör türü çiçek çeşitlerini kapalı alanda yetiştirmeye başladı. Geçen süre içinde Şaylan ın yaptığı çalışmalar Pamukova da Kesme Çicek alanında meraklı olan çok sayıda çiftçiye de örnek oldu ve 10 yıl içinde Pamukova da 22 Kesme Çiçek üreticisi bu alanda yatırım yaptı. Şimdi ilçede 22 üretici 250 dönüm gibi bir alanda çiçek yetiştirmeye başladı.

 

Şaylan Pamukova’nın Kesme Çiçek yetiştiriciliği konusunda verimli bir yer olduğunu söylüyor. Türkiye’nin birçok iline gönderilen Kesme Çiçeklerin Pamukova’ya önemli bir girdi sağladığını söylüyor.

 

Pamukova nın çecik yetiştiriciliğinde iklim olarak da uygun olduğunu söyleyen Şaylan Kesme çicek yetiştiriciliğinin nasıl pazarlandığını, nasıl kazanç getirdiğini de anlattı.

 

Mustafa Şaylan; Kesme Çiçekçilik konusunda yetkililerden ilgi ve destek te beklediklerini söyledi.

 

PAMUKOVA DA İLK KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİNE BAŞLAYAN MUSTAFA ŞAYLAN KESME ÇİÇEK KONUSUNDA İLGİNÇ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 22:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali İhsan
Ali İhsan - 10 yıl Önce

"dönümüüü beş bin liraylsa 250 dönümü 300 milyar getirir."

SIRADAKİ HABER