banner392

Kars Çıldır Gölünde her şey dondu.

Ülkemizin en doğusunda kalan Kars da havalar bize göre çok daha soğuk, Şu anda Kars -20 ile -50 derecelerde olan soğuk tan her şey donmuş durumda. Bölgenin gözde yerlerinden olan Çıldır Gölü dondu ve üzerinde atla gezi yapılıyor.

Kars Çıldır Gölünde her şey dondu.

 Yıllar önce öğretmenlik yaptığım Kars Arpaçay Taşbaşı köyü ile sınır olan Çıldır gölünde dün gezi yapan Pamukovahaber.com izleyicileri Eren ve Sada Şengül Kars tan görüntüler bizlerle paylaştı.

Kars kalesinden görüntüleri bizlerle paylaşan Seda ve Eren Şengül biricik kızları ile birlikte Eskişehir'den Kars a gezmek için gittiklerini tamda Kars’ın güzel günlerini yaşadığı yazdılar.

Kars kalesinden sonra Anı’yıda ziyaret eden Şengüller daha sonra Çıldır Gölünde atla gezi yaptılar.

Karsa gidipte çıldır da göl üzerinde gezmemek olmaz diyen Şengül ailesine donmuş gölden sazan Sazan balık ta çıkarıldı.

Donmuş gölün altından ağaç kesim motorları çalıştılarak kesilen daha önceden suyun altına atılmış ağlarırdan çekilirek çıkattılar Sazan Balığı çok lezzetli olduğu gibi çokta temiz ve beğeniliyor.

Ayrıca Kars’a gidenler mutlaka kaz eti de yerler. Kars'ın milli yemeklerinden olan kurutulmuş kaz eti Her Karslının bildiği ve yemese olamazı olan ettir. Yine Kars a ait yemek piti vardır. Eren ve Seda Şengüller’e Sakarya Pamukova’dan selam ve iyi gezmeler diliyoruz.

İŞTE BU KARS’TAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERİ SİZLERLE PAYLAŞIYOR VE ZAMANI OLAYLARIN MUTLAKA KARSA GİTMESİNİ DE TAVSİYE EDİYORUZ. 
Gölde tatlı su kerviti de çıkıyor. 


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 15:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER