banner392

Hızlı tren bilet fiyatları belli oldu.

Ankara-İstanbul hızlı tren biletleri otobüsten pahalı, uçaktan ucuz olacak. İlk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu. Fiyatın revize edileceği belirtildi.

Hızlı tren bilet fiyatları belli oldu.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için geri sayım başladı. Toplam 533 kilometrelik hattın 266 kilometrelik bölümünün açılışı devam eden sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin tamamlanmasından sonra yapılacak. İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi ilk etapta Arifiye üzerinden yapılacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecek. Geyve-Sapanca kesiminin tamamlanmasıyla hattaki yolculuk süresi 3 saate inecek. Test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin ardından yapılacak. Testler 60, 80, 100, 120 kilometrelik hızlar şeklinde kademeli olarak artırılacak. Hattın maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak ve test sürüşleri saatte 275 kilometrelik hıza göre yapılacak. Bunun yanı sıra trafik testi adı verilen sinyalizasyon testleri de tamamlanacak.

 

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak 
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
haberin başlığına bak.
haberin başlığına bak. - 10 yıl Önce

haberin başlığında yazıyor. 70-80 tl diyor orayı bir kere daha oku.

SIRADAKİ HABER