banner392

‘Geyve şimdi Ayvayı yedi’

Geyve ye kurulması düşünülen Çimento Fabrikası haberini yazan, Sakarya Yenihaber internet sitesi Yayın Müdürü Sezai Matur Başlığını da Ayva ile birleştirdi. “Geyve Ayvayı Neden yemiş “ Matur un haberinden okuyalım…

‘Geyve şimdi Ayvayı yedi’

 İŞTE O HABER

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık Mevkiinde çimento fabrikası kurulacak. Bir süredir ayvasıyla Türkiye’nin gündeminde olan Geyve’de inşa edilecek çimento fabrikası Geyve’nin yeşiline, tarımına büyük zarar verecek

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık Mevkiinde çimento fabrikası kurulması için ÇED süreci başlatıldı. Geyve Madencilik İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan Çimento Fabrikası’yla ilgili Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak.

20 Aralık 2016 tarihinde Köy Konağı’nda yapılacak toplantının ilanı bugünkü Dünya ve Yeni Sakarya Gazeteleri’nde yayınlandı.

ÇED Raporunu Hazırlayan Topçuoğlu Madencilik yetkilileri yatırımla ilgili bilgi vermezken Geyve Madencilik İnşaat Sanayi A.Ş adına verilen telefonda ise bir başka firma çıkıyor.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya konudan dün haberi olduğunu belirtirken fabrikayla kendilerine yapılmış resmi bir başvuru bulunmadığını belirtti. Kaya çimento fabrikasını kurmayı planlayan şirketin sahipleriyle ilgili henüz bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Çimento fabrikaları bulundukları bölgelerde büyük çevre tahribatına neden oluyor. Bir süredir ayvasıyla Türkiye’nin gündeminde olan Geyve’nin tarımının ve yeşilinin çimento fabrikasından olumsuz etkilenmesi bekleniyor.  
       

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 21:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
pomukovalı
pomukovalı - 7 yıl Önce

geyve hiç bir zaman ayvayı yemez pomukovalılara yedirir askerlik şubesi tek hastane bile geyveye gitti yakında geyvenin pomukova mahallesi olucaz daha çok kandırırlar pomukovalıları

SIRADAKİ HABER