banner392

Geyve ayvayı kaptı, Pamukova ya üzüm kaldı.

Antalya da düzenlenen Meyve Yetiştiriciliği ve Teknoloji Fuarına katılan Pamukova ve Geyveli çiftçilerin ürünleri çok beğenildi. Fuara eşi ile birlikte katılan Uganda Büyükelçisi Cohnson AGARAOLWA bol bol ayva yedi.

Geyve ayvayı kaptı, Pamukova ya üzüm kaldı.

Fuar da katılım için önderlik yapan İl tarım müdürü de vardı. Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğü fuarda stant açtı 30 dolayında üreticinin de katıldığı. FRUTECH 1. Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı”na,  Pamukova’dan götürülen Ayva ve üzümlerin tanıtımı yapıldı, konuklara bol bol ayva ve üzüm ikram edildi.

Pamukova ile birlikte Geyve İlçe tarım müdürlüğü ve Geyveli üreticilerinde katıldığı fuarda Geyve den yerel basın adına katılan yılların gazetecisi Namık Cihan fuar dönüşünde yerel internet sitesinde haberi tüm ayrıntıları ile birlikte yazdıktan sonra aynı haberi Pamukova internet sitesinde de haber aynı şekilde yazıldı. Ancak haberin tamamı aynı olduğu halde, Pamukova internet sitesinde başlık bambaşkaydı. 

Geyve internet sitesinde haber başlığı Meyve Fuarına Geyve Ayvası Damgasını Vurdu.

Pamukova internet sitesinde ise 'Meyve Fuarına Pamukova Üzümü Damgasını Vurdu.' Şeklinde yazılmıştı.

Haberden sonra Pamukovalı üreticiler “Fuarda bizim üzüm ve ayvamız vardı. Derken Geyveliler de fuarda bizim Ayvamız ve üzümümüzde vardı demeye başladılar.

Şimdi Geyve ve Pamukova’da da hem üzüm, hem de ayva yetiştirilmekte. Acaba orada sergilenen ayvalar Geyve ayvası mı, Pamukova üzümü mü bunu tam olarak bilen fuara katılan üreticiler, Birde fuara davetli olarak katılan Namık Cihan’dan başka bilen yok.

Yinede ister Geyve’nin, ister Pamukova’nın olsun bölgemizde yetiştirilen güzel üzüm ve Ayvaların yetiştirilmesinde eğmeği geçen üreticilere teşekkür etmek lazım. Uganda büyükelçisinin bile beğenisini kazanan bölgemizin ayva ve üzümü yakında Ugandalılara kadar pazarlanırsa kazanan Geyve ve Pamukova çiftçisi olacaktır. 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nurettin Doğan
Nurettin Doğan - 10 yıl Önce

fuarlar bir üreünün tanıtılmasında en büyük vesiledir. biz üreticiler yıllardır söylüyoruz ilçemizde, ilçemizin ürünlerini tanıtacak sergi veya fuar veya panayır yapalım. ülkemizdeki tüççar ve ihracatçıları davet edelim. hatta dış ülkelerden yetkili kişi veya kurumları davet edelim. ürenlerimizi dünyaya tanıtalım diye. ilgililer bu konuda yıllardır duyarsız kaldılar. antalya fuarına katılmamıza çok sevindim. inşallah bundan sonra da bu tür etkinliklere katılırız.

SIRADAKİ HABER