banner392

Eskişehir – Bilecik hattına Banlıyö tren seferleri geliyor.

Eskişehir / Bilecik Banliyö seferleri başlıyor” başlıklı Bilecik internet sitelerinde çıkan haber Bilecik e komşu olan Pamukovalıları da ilgilendirir diye Pamukovahaber.com a konu ettik. Örnek Hizmetler genelde İstanbul dan gelir diyenlere inat bu defa hizmet Eskişehir menşeli Başkan Büyükerşen’in de haberin içinde olduğu Ankara yönünden geldi.

Eskişehir – Bilecik hattına Banlıyö tren seferleri geliyor.

 İŞTE BİLECİK İNTERNET SİTELERİNİN HABERİ

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Platformun düzenlediği yemekte kendisine sorulan soru üzerine Eskişehir-Bilecik arasında yapılacak Banliyö Tren Seferlerinin kendi yetkilerinin dışında olduğunu belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuyu protokol masasında oturan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya havale etti. Bakan Avcı, ise "Biraz önce Yılmaz Büyükerşen’in protokol masasına havale ettiği işler tamam. Bizim işimiz zaten bu havaleleri alarak yerine getirmek. Onun için havalelerden gelen işler başımız gözümüz üstüne” dedi. 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sponsorları arasında TSG Eskişehir Özel Anadolu Hastanesi’nin de bulunduğu, Eskişehir'de Yaşayan Bilecikliler Platformu tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

 

“ESKİŞEHİR’İN 6 DEĞİL 8, BİLECİK’İN 2 DEĞİL 8 MİLLETVEKİLİ VAR”

Etkinlikte konuşan Bakan Avcı, Eskişehir ile Bilecik’in yakınlığına değinerek, “Bakan Avcı, İlk takdimi yapan arkadaşımız Eskişehir ve Bilecik milletvekillerimiz diye takdim etti. Buda doğrusu hepimizin çok hoşuna gitti. Eskişehir’in 6 değil 8, Bilecik’in 2 değil 8 milletvekili var. Ayrıca kabinede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile birlikte 2 Bilecikli daha var. Ben bu birlik ve beraberliğin hem Eskişehir’e hem de Bilecik’e yeni yeni katkılar getirmesine de vesile olmasını diliyorum. 2016 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

“PLATFORMUN GİDEREK BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUM”

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, “Bir beylikten, bir imparatorluğa gidişin temel toprakları, kaynağı. Beylik burada, daha sonra Söğüt, Bilecik, İznik derken 3 kıtaya yayılan koskaca devleti doğuran topraklar buralar. Bu platform geç kalmakla beraber, giderek büyüyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN HAVALE ETTİ BAKAN AVCI ‘YAPARIZ’ DEDİ

Konuşmasının ardından salondan ayrılmak istediği sırada kendisine Eskişehir-Bilecik Banliyö hattı sorulması üzerine konuşan Büyüerşen, “Eskişehir ile Bilecik arasında Banliyö hattının yapılması benim yetkilerimi aşıyor. Sayın Bakanımız ve vekillerimiz buradalar ben bu teklifi destekleyerek protokol masasına havale ediyorum” diyerek bu projeyi protokol masasına havale etti.

 

Bunun üzerine konuşmasında konuya değinen Bakan Avcı ise, şunları söyledi:

 

“ Biraz önce Yılmaz Büyükerşen’in protokol masasına havale ettiği işler tamam. Bizim işimiz zaten bu havaleleri alarak yerine getirmek. Onun için havalelerden gelen işler başımız gözümüz üstüne. Hep birlikte gereğini yapmak için 8 milletvekili ile canla başla çalışırız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içinde Bilecik’e ve Eskişehir’e hizmet ederiz inşallah.”

 

//bilecikhaber.com.tr

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 00:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Eda yilmaz
Eda yilmaz - 8 yıl Önce

Iyi olur

SIRADAKİ HABER