banner392

Borcu olanlar dikkat..!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uygulanmaya başlayacağı 'e-haciz' sistemini mart ayında tamamlayacak. Tam 27 milyar liralık alacağı bulunan SGK, 'e-haciz' sistemi ile tahsilat yapmaya başlayacak.

Borcu olanlar dikkat..!
 Yeni sistemle, haciz istek dosyası elektronik ortamda bankalara gönderilecek ve borçluların hesaplarındaki varlıklara likidite ve borç tutarına göre bloke konularak, haciz tatbik edilecek.
 
SGK'ya borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat bankası ve 4 katılım bankasıyla imzalanan protokolle oluşturulacak e-haciz sisteminin altyapı çalışmalarında sona gelindiği belirtiliyor. Ayrıca, SGK'nın uyguladığı bir başka e-haciz sisteminin ise borçlunun aracı olup olmadığı sorgulanarak, alacaklı olduğu mükellefin otomobili varsa sistem üzerinden araca ''icra şerhi'' koyabileceği belirtildi.
 
SİSTEM NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Kurumun, e-haciz sistemiyle borçların tahsiline başlamadan önce 6183 Sayılı Kanunu'n 79. maddesi gereğince, borçluya ödeme tebligatı göndereceği, borcu bulunan kişi ya da kurumlara yapılan tebligat sonucunda borç tahsili gerçekleştirilemediği takdirde, e-haciz sisteminin uygulanmaya başlayacağı ve SGK'nın bu şekilde 27 milyar liralık alacağını tahsil edebileceği ifade edildi.
 
Basından
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2013, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER