banner392

Biosun Basına Tanıtıldı.

Pamukova da Heksagon ve Kıraça grupları ortaklığı ile kurulan BİOSUN katı Atık Tesislerinin hizmete girdiği 2012 yılından beri ilk defa çalışmalar ve fabrikada işten atıldığı iddia edilen 23 işçi ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TANITIM BÖLÜMÜ BASIN MENSUPLARI SORULAR SORDULAR YETKİLİLER YANITLADILAR.

Sakarya da yayın yapan görsel ve yazılı basının muhabirleri ve bazı gazetelerin de köşe yazarlarının katıldığı tanıtım toplantısında hizmetlerin anlatımında gecikildiği, özellikle basınla daha önce bir araya gelinmesi gerektiği itiraf edildi.

Pamukova da kurulum aşamasından üretim aşamasına kadar değişik zamanlarda merak edilen birçok gelişmeler ve duyumlara yetkili ağızlardan yanıt verildi.

Fabrikanın içinde cinevizyon eşliğinde gazetecilerinde sorularına yanıtlar verilerek devam edilen toplantıda Fabrikada daha önce meydana gelen iş kazalarına, 23 işçinin işten atıldığı iddialarına, Sendikaya girmek isteyen işçilere baskı yapıldığı iddialarına kadar sorulara yetkili ağızlardan cevaplar verildi.

Sorulara Fabrikanın kurucu ortaklarından Jan Nahum, Claude Nahum’un ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan vekili Hakan Alkan ve İcra Komitesi Üyesi olan hukukçu Emre Akın Sait yanıtlar verdiler.  

Açılış konuşmasını fabrika ile ilgili kısa görüntülerin peşinden İcra Komitesi Üyesi Emre Akın Sait yaptı.

Emre Akın Sait: “Beş yıldır neden bugün diye sorarsanız. Haklısınız. Çünkü yoğun kuruluş çalışmaları sırasında başımızı kaşıyacak zamanımız olmadı. Ancak şimdi zaman bulabildik ve sizlerin karşısına çaktık” dedi.

Gazeteciler Fabrikada iş ve işçi sağlından işçi çıkarıldığı söylentilerine karşı bir çok sorular sordular. Taşeron İşçiler Sendikası başkanı Bahtiyar Bodur. Geçtiğimiz hafta fabrika önünde bir sendikanın 23 işçinin işten atıldığı iddiası ile ilgili eylem yaptığını fabrikadan ne kadar işçi çıkarıldığını sordu. eylemle ilgili sorular sordu. Fabrikadan işçi çıkarılıp çıkarılmadığını sordu.

Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri ise İş kazaları ile ilgili, fabrikada sendika ya üye olmak isteyen işçilere baskı yapıldığına dair bazı sendika yöneticileri tarafından iddialar ortaya atıldığını söylentilerin ne kadar doğru olup olmadı sordu.

Gazetecilerin sorularına bazen Emre Akın Sait, bazen Yönetim Kurulu Başkan vekili Hakan Alkan cevap verdi.

Pamukova da BİOSUN gibi katı atık tesislerinin kurulmasının önemli olduğunu buraya bu tesisin kurulması konusunda belediye eski ve yeni başkanlarının rıza gösterdiklerini söyleyen Hakan Alkan “bizim burada tesis kurmamız için eski belediye başkanımız H. Ferudun Turan önemli caba harcadı. Fabrikanın kurulması için talepte bulundu, Proje yaptı ve onaylandıktan sonra kurulum çalışmaları başlatıldı. Daha sonra seçilen Belediye Başkanı Cevat Keser bey de BİOSUN fabrikasının Pamukova da kurulması için onay verdi.”dedi.

Fabrikanın ne ürettiği konusunu da anlatan Emre Akın Sait Fabrikayı şöyle anlattı: “Evsel atık dediğimiz atığı toplama, ayrıştırma ve değere dönüştürme formunu üstlenmiş bu kapsamda da 2012 yılının eylül ayında içinde bulunduğumuz fabrika yönetimi devralmıştır. Eylül 2012 tarihinden bu yana da kurmuş olduğumuz teknoloji ve çeşitli iyileştirmeleri ile birlikte bugün gördüğünüz fabrika ve değeri ortaya çıkmıştır.” dedi

 Fabrikanın 1 yılda Pamukova ya 2 ile 2,5 milyon kazandırdığını söyleyen Emre Akın Sait: “Bu fabrika 29 yıllığına sözleşme yaptı. Kurulum aşamasında zaten 5 yılımız geçti. 25 yıl sonra Fabrika Pamukova belediyesine devir edilecek.”dedi.

 

BİOSUN TESİSLERİNİ İLK DEFA BASIN YOLU İLE TANITAN YETKİLİLERİN KONUŞMALARININ BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ DİNLEMEK İÇİN (ALTAKİ VİDEOYA TIKLAYIN LÜTFEN). 
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 23:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ayhan kaya
ayhan kaya - 9 yıl Önce

Halkın saglıgıyla oynayan belediye başkanı cevat keser kimyasal atıklar evsel cöplerle karştılılıp belediye cöplüne dökülüyor cevat keser in cebine cıkar saglıyor ve dagları delerek belediyenin günü kullanarak dolguyla kapattırı yor ve akparimizi pis rüşvet leriyle kötü temsil ediyor ve mhp yi deslekleyin mhp ye calışın diyor ve biosun da calışan sendika üyesi olan ve sendikalı oldukları icin işten cıkarılan arkadşımızı icin hicbir acıklama yapmıyor sendika dan istifa edin diyor bumu baktarunin mikrobun icin de 1000 lira maaşla calışan işcini maasındamı gözünüz

izzettin horoz
izzettin horoz - 9 yıl Önce

Peki imha etmek icin almış oldugunuz pakmaya ve
filitorey pepsico kimyasal atıkları neden belediye çöplüne dökülüyor
biosun çöpö yok etmek icin yokmu belediye başkanı cevat keserin cebine kazanc mı giriyor girmese belediyenin kepcezine kimyasalları gömdürmez biz insanlar olarak bunları hak ediyoruz şimdi cevat keser bey olmayan vicdanınla başbaşa

SIRADAKİ HABER