banner392

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale getirildi.

“Enerji Kimlik Belgesi “ Sakarya ve çevre ilçeler için Söyler İNŞAAT tarafından verilmeye başladı.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale getirildi.
1 Ocak 2011 tarihinden sonra inşa edilen yapılar için 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince her binanın sahip olması gerekli Enerji Kimlik Belgesi kısaca binanızın metrekare başına düşen enerji tüketimini ve karbondioksit salınımını içermektedir. Binanızın enerji ihtiyacı ve enerji tüketimi göz önüne alınarak oluşturulmakta ve bir nüshası bina girişine asılarak diğer nüshası ilgili Belediye’ye verilmektedir.
Yıllar boyu çalışarak veya uzun vadeli borçlanarak satın aldığımız ya da kiraladığımız konutlar için dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta da yapının enerji sınıfının ne olduğudur. Bilinçli tüketiciler artık satın aldıkları binanın enerji sınıfına göre seçim yapacaklar.
1 Ocak 2011 tarihinden sonra inşa edilen binaların alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olma şartı aranacak.
Enerji Kimlik Belgesi binalarda enerji tüketimi ve sera gazı salınımını A ve G arasında sınıflandırmakta ve kiracı ya da binayı satın alan tüketici enerji sınıfına göre yapacağı tercih ile yaşam konforunu artırarak yakıt tüketim maliyetini en aza indirmekte ve çevreye olan katkısını artırmaktadır.
Örneğin C sınıfı enerji sınıfına sahip bir bina yasalarca öngörülen asgari şartlardan %20 daha az enerji tüketmektedir.
B sınıfı bir bina için ise %21 ile %60 arasında daha az enerji tüketimi sağlanmaktadır.
Enerji kimlik belgeniz düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl geçerlidir. 
Söyler İnşaat 2012 yılında mantolama uygulaması + Enerji Kimlik Belgesi paket uygulaması ile farklı özelliklere sahip ısı yalıtım elemanlarını tüketicinin hizmetine sunacaktır.
Sakarya İli ve çevre ilçeler için ENERJİ KİMLİK BELGESİ için 0.264.551 52 52 www.soylerinsaat.com

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2011, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER