banner392

2B Arazilerinin satışı başladı

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda 2B arazilerinin satışı ile ilgili toplantı düzenlendi.

2B Arazilerinin satışı başladı
Elperek Mahallasi muhtarının da yardımı ile salona davet edilen vatandaşları Defterdarlık uzmanları 2B arazileri ile ilgili bilgilendirdiler.
Sakarya genelinde 2B arazilerini öncelikle hak sahiplerine vermek istediklerini söyleyen uzmanlara dinleyen vatandaşlar genellikle ücret konusunu sordular ama istedikleri yanıtı alamadılar.
Deftardarlık uzmanı fiyatların müracaat edenlere vergi dairesinden veriliceğini söyledi.
Yetkili amaçlarının 2B arazilerinin satışı ile ilgili kuralları anlatmak ve hak sahiplerinin yapması gerekenleri yapmaları konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.
Toplantıdan sonra görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar fiatların yüksek olduğunu söylediler. Bir vatandaş Pamukova’nın dolamaç diye bilinen şehirden uzak bir bölgesinde 2.5 dönümlük bir yeri olduğunu almak için müracaat ettiğinde kendisine verilen fiyatın 31. Bin tl olduğunu öğrendiğini söyledi.
Toplantıda ayrıca hazineye ait yerlerinde satılacağı anlatıldı. Hazineye ait yerlerin satılabilmesi için mutlaka Milli Emlağa ait tarım arazisi olması gerektiği söylendi. “Almak isteyen hak sahibi 2011 tarihinden itibaren geriye dönük 3 yıl o araziyi kiralamış olması ve onun vergisini ödemiş olması gerekir” dedi.
Yetkili: "Orman arazileri ise kesinlikle satılmayacak” dedi.
Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda ki toplantıdan sonra Defterdarlık uzmanları Mekece ve Paşalar köyünde de bilgilendirme toplantıları yapmak için köylere gittiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2012, 01:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER