banner392

SEDAŞ “ELEKTRİĞİ ÖĞRENİYORUM” PROJESİNİ SÜRDÜRÜYOR

SEDAŞ Yöneticileri Minik Öğrencilere Elektriğin Tasarruflu ve Güvenle Kullanılmasını Anlattılar

SEDAŞ “ELEKTRİĞİ ÖĞRENİYORUM” PROJESİNİ SÜRDÜRÜYOR

SEDAŞ’ın sürdürülebilir hale getirdiği “Elektriği Öğreniyorum” projesi kapsamında SEDAŞ Serdivan’da ilk okul öğrencilerine bilgilendirme semineri düzenledi. SEDAŞ tarafından yapılan sunumlar ile elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri sağlandı.

ENERJİ TASARRUFUNU ÖĞRENDİLER

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından İlk Okul öğrencilerine elektriğin güvenli kullanımı için neler yapmaları gerektiği yine onların anlayabileceği şekilde görsel sunumlarla anlatıldı. Minik tüketicilere, elektrik enerjisini çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verildi. Led ve tasarruflu ampul kullanılması, evlerimize aldığımız elektronik ve elektrikli ev aletlerinde A Sınıfı cihazlar kullanılması, kullanılmayan cihazların prizden fişinin çekilerek enerjisiz bırakılması, buzdolabının kapağının uzun süre açık tutulmaması, fırının çalışırken kapağının sık sık açılmaması, ütünün veya tost makinesinin erken fişten çekilerek yine kullanılması, elektrik süpürgesi çöp haznesinin sık sık temizlenmesi, kombinin düşük derecede çalıştırılması ve oturduğumuz binaların dış cephesinin yalıtım malzemesi ile giydirilmesi, pencerelerde çift cam kullanılması gerektiği ve bu şekilde de enerjiden tasarruf sağlanabileceği minik öğrencilere sunumla anlatıldı.

ELEKTRİĞİN GÜVENLİ KULLANIMINI ÖĞRENDİLER

Öğrencilere ayrıca elektriğin güvenli kullanımı hakkında da çarpıcı bilgiler verilerek dikkatli olacakları konular aktarıldı. Elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayak altına bırakılmaması ile prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi pratik bilgiler de öğrencilere anlatıldı. Kendilerine yapılan sunumu öğrenciler, dikkatle dinlediler. Merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldılar.

SEDAŞ şebeke operasyon ekiplerinin saha faaliyetlerinin video gösterimi ile son bulan semineri ilgiyle takip eden minik öğrenciler ve öğretmenler, panel sonunda öğrencilerin eğitimine destek sağlayan SEDAŞ yöneticilerine ve SEDAŞ adına sunumlar gerçekleştiren Kurumsal İletişim Müdürlüğü çalışanı Burçin Başcı’ya teşekkür ederek çiçek hediye ettiler.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER