banner392

Sakarya Maker Şenliğini düzenleyen SUBÜ öğrencilere proje ortağı oldu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortaklığını yaptığı Maker Şenliği Sakarya Agora Alışveriş Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliklere öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Sakarya Maker Şenliğini düzenleyen SUBÜ öğrencilere proje ortağı oldu

Eğitimde uygulama becerisinin kazandırılmasına yönelik gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli ve Ahmet Akkoç Ortaokulu tarafından yürütülen“Endüstri 4.0 Yolunda Sakarya Maker Şenliği'nde öğrenciler uygulama imkanıyla robotik kodlama, akıl oyunları, ahşap eğitim, mühendislik gibi alanlarda kendilerini keşfettiler. Şenlik açılışında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Milli Eğitim Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerin uygulama becerilerine yönelmelerinin eğitimde doğru bir başlangıç olduğunu belirten Rektör Sarıbıyık, “ Üniversitemiz bilgiyi beceriyle bütünleştirmeyi misyon olarak kabul etmiş bir üniversitedir. Üretmeye yönelen, keşfetmeyi seven, uygulayarak öğrenen çocuklarımız gelecekte daha başarılı olacaktır. Üniversite olarak bizler uygulamalı eğitimi destekleyen projelerde bulunmaya devam edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

Protokol üyeleri ve öğrenciler üniversite standını da gezerek teknolojik ve mühendislik alanında yapılan çalışmaları incelediler. Türkiye’nin ilk ve tek akredite olan Teknoloji Fakültesi öğrencileri de çalışmalarını ilk ve orta öğretim öğrencilerine anlattılar. Maker Şenliğinde çeşitli konferanslar, söyleşiler de gerçekleşti. Etkinlikler 3 gün süreyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 14:14

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER