banner392

Dezavantajlı Gençler Topluma Kazandırılacak

Yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu kez Sakarya Üniversitesi ile 130 dezavantajlı genç için spor ve eğitimin çatısı altında ortak çalışacak.

Dezavantajlı Gençler Topluma Kazandırılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençlik Projeleri Destek Programları” kapsamında Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu’nun ‘Gençlerle Geleceğe Yürüyüş’ projesi başlıyor.

Sakarya’da eğitim süreci devam eden 130 dezavantajlı ve sorunlu gençleri eğitim ve spor yoluyla zararlı alışkanlıklardan korumayı amaçlayan ‘Gençlerle Geleceğe Yürüyüş’ projesi ile aynı zamanda sosyal, kültürel ve bilimsel aktiviteler yoluyla da eğitim sürecine ve hayata katılımlarının artırılması hedefleniyor. Dezavantajlı gençleri,  algı düzeyi yüksek gençler ile kaynaştırıp sosyal alana dâhil etmek, uyum ve gelişim süreçlerini sağlıklı sürdürmek ve sosyal bir birey haline getirmek için başlayacak olan projede Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 30 genç görev alacak. Eğitim düzeyinin yüksekliği, sanata, spora ilgili, bilimsel ve sosyal yönleri yüksek gönüllü gençlerin, dezavantajlı gençler için rol model olması planlanıyor.

Aileler de projenin içinde

Proje kapsamında gençlere ve ailelerine yönelik olarak ergen iletişimi, sosyal sorumluluk, madde bağımlılığıyla mücadele ve teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları hakkında hem bilgilendirme yapılacak hem de teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları, değerler eğitimi, stres yönetimi, başarılı olmanın yolları konusunda  eğitim ve seminerler verilecek. 


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 01:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER