banner392

‘BİR HİLAL UĞRUNA’ Etkinliği Sakaryalı Gençlere Duygulu Anlar Yaşattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Çanakkale Ruhunu Şehitlerimize Taşıyoruz" sloganıyla başlatılan "Bir Hilal Uğruna" programının 4.'sü Sakarya'da büyük ilgi gördü.

‘BİR HİLAL UĞRUNA’ Etkinliği Sakaryalı Gençlere Duygulu Anlar Yaşattı.
Çanakkale zaferinin 100. Yılı münasebetiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığının 51 ilde düzenlediği “Bir Hilal Uğruna” adlı programların 4.'sü Sakarya’da gerçekleşti.
Gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan program Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde düzenlendi. Anma programı, gençlik liderlerinin Türk bayrakları ile karşıladığı ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 800’ ün üzerinde bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti.
Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, okuduğu şiirler ve anlattığı Çanakkale’den yaşanmış hikâyelerle katılımcılara o günleri hissettirdi. Sanatçı Cihan Yıldız da yorumladığı türkülerle Tuncer’e eşlik ederken, programda 'Çanakkale bir kardeşlik destanıdır' vurgusu yapılarak, gençlerin, günümüzde yaşanan olumsuz olaylara karşı duyarlı olması gerektiği dile getirildi.
Gecenin devamında, Gençlik ve Spor Bakanlığının Ecdada Mektup projesi için yapılan Sakarya Gençlik Merkezi’nin proje tanıtım çalışmaları kapsamında, Vali Mustafa Büyük Anadolu İHL öğrencisi Sümeyye Durğan, “Ecdattan Mektup” adlı eserle konuklara duygulu anlar yaşattı.
Programın ardından, kültür merkezinde kurulan Çanakkale savaşı müzesini ve fotoğraf sergisini gezen katılımcılar Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşya ve silahlara yoğun ilgi gösterdi.


Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 01:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER