banner392

Anakucağı öğrencileri sene sonu gösterileri yaptılar.

Pamukova Anakucağı Anaokulu öğrencileri yaptıkları gösterilerle velileri ve seyredenleri hayran bıraktı.

Anakucağı öğrencileri sene sonu gösterileri yaptılar.
Okulda sene sonu gösterilerinde öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar da sergilendi. Serginin açılış kurdelesini Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan kestiler. Açılıştan sonra ana sınıfı öğrencilerinin yaptıkları işler veliler ve vatandaşlar tarafından gezildi.

 

Okul bahçesinde öğrencilerin oyunları ilgiyle izlendi. Öğrencilerin becerileri ve gösterdikleri güzel hareketler seyredenler tarafından sık sık alkışlandı.

Gösterinin birinde ise bir kız ve bir erkek öğrencinin önce ağızlarındaki emziklerle bebek olmaları, daha sonra ise okullu olup çantaları ile okula gelmeleri, biraz sonra büyüyüp evlenmelerini anlatan oyun sonunda evlenip çocuklarının olmasını canlandıran ve sonunda da nene ve dede olarak yaşlandıklarını anlatan gösterileri ilgiyle izlendi.

Çanakkale Zaferini anlatan, canlandırmalar sonunda yere düşen askerlerin üzerine bayrak çekilmesi seyredenler tarafından ayakta alkışlandı.

Beceri gösterilerinde bir kız öğrencinin ekmek yapması, oyunun devamında keloğlanı canlandırmaları da en çok ilgiyle izlenen gösteriler oldu.

Yıl boyunca öğrencilerin yetiştirilmesinde özverili çalışmalarından dolayı öğretmenler ve okul çalışanları hep birlikte seyredenler önünde izleyenlere tanıtıldı. Çalışanlara okul müdürü Nezehat Bal tarafından çeşitli ödüller verildi.

Sene sonu etkinliği nedeniyle okulda düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere de ödüller verildi.

Öğrencilerin ödüllerini kaymakam Tuncay Dursun verdi. Ancak büyümüşte küçülmüş hareketleri ile kaymakamdan ödül alan öğrenciler kendilerinden emin şekilde, konuşmalar yaptılar.


Tören sonunda her sınıf sahneye gelerek keplerini havaya fırlattılar. Kep fırlatma sırasında yüksek okullarda kepi havalara kadar atıp bir daha almak istemeyen büyüklerden farklı olarak küçükler kepleri çok yükseğe değilde daha kısa mesafeye atıp sonrada kaybetmemek için kapmaları dikkat çekti. Daha küçüklerin kendilerine ait olan eşyalara daha çok sahip çıktıklarını gösterdi. Atılan hiç bir kepi yerde bırakmadan tekrar aldılar. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 18:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER