banner392

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları havaların soğuk olması nedeni ile Pamukova Belediye Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Kutlama programına, Kaymakam Recai Karal, Belediye Başkanı Cevat Keser, Garnizon Komutanı Mutlu Artan, Cumhuriyet  Savcısı , İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YABANCI KONUKLARDA KATILDI.

Uluslar arası Erasmus Proğramı için Pamukova Fatmahanım Okulu davetlisi olara gelen (Mindstorm to Brainstorm erasmus) Partekiz den Jose Soares, Macaristan dan gelen Zoltan Gösı Eva, Gösine Nemeth ve Fatmahanım dan Eerasmus programı katılmıcısı öğretmen Serkan Aydoğdu da katıldılar.

Tören İstiklal Marşının okunması ile başladı ve Günün anlam ve önemini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aiz Demir Demir TBMM’nin 97’inci kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını ve başta İstiklal Harbinin Baş Komutanı, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitleri  rahmetle yaad ettiklerini söyledi. Demir,  TBMM’nin bağımsızlığımızın sembolü olduğunu ifade ederek “Vatan ve Millet sevgisi,  bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu mücadelenin adı, Milli mücadeleydi, Ulusal egemenlikti, demokrasiydi,  sevgiydi, kardeşlikti barış’tı” dedi.

Kutlamalar Elbirlik İlkokulu Öğrencilerinin İstiklal Marşımızın tümünü birlikte okumasıyla devam etti. Ana Kucağı Okulu minik öğrencilerinin hazırladığı “Milyonlarca Kuştuk” gösterisinin ardından İlçede bulunan okulların öğrencileri, 23 Nisan ile ilgili şiirlerini okudular. Elbirlik öğrencilerinin “4 Bölge 4 Renk” adlı gösteri büyük bir beğeni ile izlendi.
 

Kutlama programının son bölümünde ise Fatmahanım Ortaokulu Halk Oyunlarının gösterisinden sonra sona erdi.



 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 23:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER